Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nezapomínáme? od hisaak - "Jak u toho muzes sedet takovou dobu?" uz...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 7. 2003 9:42

    hisaak (neregistrovaný)

    "Jak u toho muzes sedet takovou dobu?" uz jsem slysel opravdu hodnekrat a (nejen kvuli tomu) s nejakym vysvetlovanim jsem uz spise skoncil. Jen obcas me popadne chut nekomu vysvetlit, co s tim pocitacem porad provadim, ale vetsinou to stejne konci takovymi temi "litostivymi" usmevy. :-) Tim spis pak uz na podobne vysvetlovani nemam chut.

    Jinak na nektere formulace z clanku by se dalo divat i z druhe strany. Napriklad vetu
    "... nebýt ziskuchtivých hlupáků, mohl by dnes díky počítačům každý člověk na světě mít přístup ke všem dostupným informacím lidstva."

    bych klidne mohl otocit na
    "Nebyt ziskuchtivych hlupaku, tak dnes vetsina lidi netusi, co je vlastne pocitac."

  • 29. 7. 2003 11:12

    Vítězslav Novák (neregistrovaný)

    Jo jo. Nebýt ziskuchtivých hlupáků, tak by nejspíš počítače byly pořád ty skříňové krávy v klimatizovaných halách, kam se vcházelo přes dvojité dveře a až po přezutí do gumových přezůvek. Možná by nebyly tak obrovské, asi by se nezadávaly JOBy přes děrné štítky, moje umění správně natočit pásku na navíjecí buben, aby se nevyvlíkla, by asi taky už nebylo k ničemu, ale že by byly osobní?

    Jo, pár ziskuchtivců přišlo na to, že na spotřebním zboží pro masy se dá vydělat víc než na exkluzivních bednách pro "horních 5%IQ". Jiní ziskuchtivci usoudili, že Internet by se dal použít i na jiné (důležitější a hlavně výdělečnější) věci než předávání výzkumných zpráv v CERNu.

    Jo jo, hackerští guruové v MITu se opájeli svojí svobodou, nezávislostí a inteligencí a svět zatím šel jinam. Vedli ho tam ziskuchtiví hlupáci. Jako ostatně téměř vždy.

  • 29. 7. 2003 11:32

    Ferret (neregistrovaný)

    Problém vidím trochu jinde: když jsem ještě dělal v jistém podniku správce, komunikoval uživatel (eg. ten, co něco chce a ví k čemu) se mnou - správcem, který měl znalosti a prostředky jak jeho problém řešit. Dnes existuje instituce managora - tj. člověka, který se překážením v tomto řetězci snaží vytvořit nadhodnotu, nerozumí pořádně ani uživateli (resp. tomu, kdo něco chce) a nedokáže ani pořádně reprodukovat požadavek uživatele tomu, kdo to má udělat. Vytváří zmatek, ve kterém se ukrývá jeho vlastní zbytečnost a neschopnost. To je zkušenost, kterou jsem udělal po přechodu z podnikového prostředí do prostředí dodavatelské IT firmy a je to současně i model, se kterým se setkávám především v pobočkách amerických firem u nás. A že by tito hlupáci zajistili svou neschopností rozšíření počítačů? Nenechte se vysmát.

  • 29. 7. 2003 12:44

    hisaak (neregistrovaný)

    Nikdo netvrdil, ze o rozsireni pocitacu se zaslouzili vasi neschopni spolupracovnici. To jste si asi jen neco spatne precetl.

  • 30. 7. 2003 0:56

    lopan (neregistrovaný)

    ---
    bych klidne mohl otocit na
    "Nebyt ziskuchtivych hlupaku, tak dnes vetsina lidi netusi, co je vlastne pocitac."
    ---

    Myslim, ze zijete v omylu. Drtiva vetsina lidi na teto planete netusi co to pocitac je.