Hlavní navigace

Odborníci na internetovou bezpečnost se sejdou na konferenci New Media Inspiration

29. 1. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ prohlásil kdysi Benjamin Franklin. Co by asi říkal na dnešní dobu závislou na informačních technologiích?

Opravdu se musíme vzdávat bezpečnosti na úkor svobody a naopak? Jak velké dopady má zneužívání informačních technologií na činnost lidí, všelijakých subjektů nebo státu? Kolik stojí soukromí? Bezpečnost, špionáž, dohled, soukromí, cookies, bitcoiny, vytěžování dat. O těchto a dalších tématech se dozvíte více na 3. ročníku konference New Media Inspiration, která se uskutečnív sobotu 8. únorana půdě Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Na jednom místě se setkáte s lidmi z akademického prostředí, business sféry a seznámíte se se zajímavými projekty.

Setkejte se osobně s Aaronem Gibsonem z Tor Project Developers nebo Beth Katz z AVG Technologies

A jaké další přednášky byste si neměli nechat ujít?

Filip Chytrý, Malware analytik – Avast Software

Reálné hrozby mobilních technologií

Jsou vaše mobilní zařízení dostatečně zabezpečená? To je otázka k zamyšlení. Pokusíme se spolu nahlédnout pod pokličku rostoucí skupině hrozeb, které ohrožují naše mobilní společníky. Podíváme se na rozšířené způsoby zneužití mobilních zařízení, se kterými se můžeme setkat. Jaká rizika sebou přinášejí platby pomocí NFC, které jsou stále populárnější? Vysvětlíme si, jak fungují mobilní platby a jak nejrychleji vydělat na nevinných uživatelích.

Pavel Kordík, Proděkan ČVUT FIT v Praze

Úřad na ochranu kvality cloudových služeb

Personalizace služeb a ochrana osobních údajů jsou aktuální témata, která hýbou internetem. Jak mohou vaše data pomoci zkvalitnit cloudové služby? O co se připravíte, když data neposkytnete? Co všechno firmy mohou udělat pro dobro svých zákazníků a co se může stát, když je jediným kritériem zisk?

Václav Novák, Yeseter Now

Kdo je na špičce slídilského ledovce v roce 2013?

Ceny velkého bratra (Big Brother Awards) udílí sdružení Iuridicum Remedium na základě hlasování odborné poroty každý rok. Kdo a proč vyhrál letos a komu cena jen těsně unikla?

Všechny nabyté informace a poznatky můžete sdílet po skončení konference na závěrečné afterparty v klubu K4.

Zapište si akci do svého kalendáře a registrujte se včas. Pouze do 30. ledna platí snížená cena 2 496 Kč bez DPH. V ceně je zahrnuto občerstvení i oběd.

root_podpora

Tohle není vše, kompletní program si můžete prohlédnout na stránkách akce: www.tuesday.cz/akce/new-media-inspiration-2014

Mediálními partnery akce jsou Lupa.cz, Marketing Journal, MediaGuru, Root.cz, TyInternety.cz. Partnery Za podpory jsou BizIT, ČVUT Praha, Fakulta sociálních věd UK Praha, Filozofická fakulta UK Praha. Produktovými partnery jsou Active 24, StarbucksULikeIT. Organizátory akce jsou Studia nových médií Filozofické fakulty UKTUESDAY Business Network. Produkčně akci zajišťuje společnost Internet Info.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku