Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Onyx Boox AfterGlow 2: čtečka s Androidem 4.2 a obchodem Play od belzebub - Tak nejak mi prijde, ze se jedna o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 2. 2015 11:13

    belzebub (neregistrovaný)

    Tak nejak mi prijde, ze se jedna o naprosty zasah mimo - z hlediska cilove skupiny. Ja (a vsichni koho znam, kdo ctou na ctecce) chci na ctecce POUZE cist. U cteni je dulezite nebyt nicim rusen a soustredit se pouze na cteni, tak aby se clovek mohl "vnorit" do pribehu knihy. Takze nechapu, proc by ctecka mela umet COKOLIV jineho, nez zobrazovat knihy. Nechci aby me pri cteni rusily vyskakujici zpravy od nejakych znamych, nechci si na ctecce updatovat facebook status, nechci posilat tweety ze uz jsem v kapitole 3. Ctecku povazuji za moderni verzi knihy - a za dobrou ctecku povazuji to, co dela jenom to, co je ke cteni knihy potreba a NICIM JINYM NERUSI. (Coz pro me splnuje kindle 3 - nemam potrebu jakkoliv inovovat).
    Na vsechno ostatni mam mobil.

    Je mi jasne, ze se snazi "smazat" rozdil mezi tabletem a cteckou, ale jsem naprosto presvedcen, ze kdo chce cist, tak chape, ze ctecka je na cteni a NA NIC JINEHO. Dostkrat jsem se setkal s lidmi, co se me ruzne ptali jestli se s tim da delat to ci ono, ale vesmes se ukazalo, ze ti lide bud nectou vubec, nebo jen velmi malo, a tak zjevne NECHAPOU o co jde.
    Pro tyhle lidi ale nema ctecka vyznam. Ti zaprve stejne uz ctou (pokud vubec ctou) na mobilu, a vesmes "nechapou", proc by byl e-ink lepsi, a zadruhe ocekavaji od sve "placicky s displejem", blikajici barevne hry a facebook a selfies a spoustu jinych kokotin. Pro ty je "tablet s e-inkem" absolutne nepouzitelne zarizeni.

    Takze abych to shrnul - pro lidi co ctou je "univerzalni zarizeni" misto ctecky nesmysl, a pro lidi, co nectou (nebo ctou malo) je e-ink nesmysl. Cilova skupina je prazdna mnozina.

  • 25. 2. 2015 15:23

    Jimm

    V zásadě souhlasím, až na to že to není pravda. Já čtu velice moc a pořád, vadilo by mi kdyby mi něco na Kindle vyskakovalo, ale umím si představit že by se mi ze serveru samy měnily spořiče, hlídala by se poloha a chtěl bych aby mi v Kindle udržoval server aktuální seznam filmů na domácím úložišti. Takže ano, souhlasím že nechceme aby něco vyskakovalo, ale že bych nechtěl aby to bylo chytré, o tom nemůže být řeč.

  • 25. 2. 2015 17:31

    Tomas (neregistrovaný)

    Tak jste nám řekl, jak jste spokojen se svou čtečkou a že cokoliv jiného je naprd. To že jste spokojen je dobře pro vás. To že si neumíte představit smysluplné využití čtečky s E-Inkem a Androidem je spíše smutné. To že to cpete na internet je smutnější o to víc, ale věřím, že každý má svou hlavu - někdo vám dá za pravdu a někdo se vám vysměje (nebo obojí, to se nevylučuje).
    Je to zařízení na čtení, oproti jiným čtečkám má výhody, např. přizpůsobitelnost a možnosti rozšíření - a to se pořád bavím o čtení a aplikacích pro distribuci a četbu obsahu v elektronické podobě a ne o statusování na FB) a nevýhody.
    Aneb proč výtahy, já bydlím v prvním patře a staří mi schody...

  • 2. 3. 2015 21:09

    Přezdívka: (neregistrovaný)

    Android je tu dobrý na to, aby si mohol človek nainštalovať práve takú aplikáciu na čítanie kde ho nerušia veci ako napríklad formátovanie ktoré sa mu nepáči a nedá sa zmeniť.
    Ja osobne si chem kúpiť čítačku s Androidom, ale asi si počkám na ďalšie modely.
    Som rozmaznaný čítačkou PocketBook na rozsiahle možnosti nastavenia, ale v poslednej dobe sa pokazili. Takže u mňa bude ten android slúžiť na nainštalovanie fbreadera, coolreadera, pripadne ďalších aplikácií ktoré mi umožnia čítať všetky formáty ktoré chcem, s nastavením vzhľadu ktorý ma nebude rozčuľovať. Nemôžem napríklad vystáť čítačky Kindle, napriek tomu že som pol roka používal Paperwhite pretože v tom čase bola jediná na trhu s osvetlením displeja.