Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Open-source je o svobodě, ne o boji s nepřáteli od Hare Skulmini - Linux na desktopu nema sanci. Operacni system, ktery ma...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 8. 2001 9:41

    Hare Skulmini (neregistrovaný)

    Linux na desktopu nema sanci.
    Operacni system, ktery ma pomale graficke prostredi nema na desktopu (pro uzivatele) sanci. System, kde musite odmountovat cd-romku, aby vas pustil k cdcku nema sanci. System, kde nejde vypnout prihlasovani (tj. kaslat na jednotlive uzivatele a vzdy se pripojit jako root) nema sanci. System, ke kteremu si sedne uzivatel Windows a okamzite ho bez manualu nepochopi, nema sanci.

    Opravdu si myslite, ze se uzivatele Windows budou pracne odhlasovat a znovu prihlasovat jako rooti, jen proto, ze zrovna v tuhle chvili potrebuji nainstalovat (soft/hard)ware?

  • 8. 4. 2003 8:28

    Petr Bednář (neregistrovaný)

    Žijete asi v minulosti a myslím, že jedině argument rychlosti může obstát. Přihlašovat se jako root v Linuxu přece nikdo nepotřebuje a už vůbec ne uživatel. Zkuste ale nastavit Win98 tak, aby na něm mohlo pracovat 10 uživatelů a aby nikdo nedokázal poškodit systém ani data někoho jiného. Co se týče CD již je uživatel nemusí mountovat. Pokud se Linux kompiluje, může v rychlosti směle soupeřit s Windows. Navíc u spousty Supersoftware pro Windows zjistíte, že to už dávno Linux umí jednoduchým řádkem. Já jsem přešel na Linux a nic z Windows mi nechybí.