Hlavní navigace

Otevřená budovatelská hra Cytopia, Action Quake 2 je na Steamu

23. 6. 2022
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Cytopia
Ve vývoji je otevřená budovatelská hra Cytopia ve stylu Sim City. Otevřená střílečka Action Quake 2 je k dispozici na Steamu. Spojením hry Quake a stavebnice Lego vznikl projekt Block Quake.

Otevřená budovatelská hra Cytopia

Pokud máte rádi městské budovatelské hry jako je Sim City, tak vás určitě zaujme hra Cytopia. Jedná se o retro budovatelskou strategii s pixelovou grafikou. Využívá vlastní SDL2 isometrické vykreslovací jádro napsané v C++.

Její tvůrci kladou velký důraz na možnost vytváření módů komunitou uživatelů. Hra je sice ještě v rané fázi vývoje a ještě není plně hratelná, nicméně už je možné si ji vyzkoušet. Současné době je dostupná pro Linux, Windows a macOS, vývojáři do budoucna plánují přidat i mobilní platformy.

CytopiaCytopia

Action Quake 2 je na Steamu

Action Quake 2 (AQtion) je otevřená FPS hra původně vytvořená v roce 1998 jaké mód hry Quake II, který měl za cíl vytvořit vzhled podobný akčnímu filmu. Její tvůrci prohlašují, že se od ní inspirovala nejvlivnější hra historie Counter-Strike.

Je možné ji hrát v módech Deathmatch – zápas na život a na smrt, Capture the Flag – boj o vlajku, Teamplay – týmová hra, Team Deathmatch – týmový zápas na život a na smrt, Play Offline – hra proti botům a Espionage – týmová hra se scénářem. Tato hra je teď nově dostupná i na herní platformě Steam společnosti Valve.

Action Quake 2Action Quake 2

Block Quake – Quake z Lega

Pokud máte rádi hru Quake a stavebnici Lego, pak vás jistě potěší, že se někdo odhodlal spojit tyto dvě věci dohromady. Jedná se o projekt Block Quake, který přemění postavy, zbraně a prostory v původní hře na plastové kostičky. Dokonce i animace byly přizpůsobeny tomuto stylu.

Tento mód není závislý na konkrétním herním enginu, takže funguje na původní hře stejně dobře jako na QuakeSpasm 0.93.2, QuakeSpasm-Spiked nebo DarkPlaces. Vývojáři v nejbližší budoucnosti hodlají ještě zapracovat na zvukových efektech, aby celkový dojem Lega byl ještě dokonalejší.

Block QuakeBlock Quake

OpenMW zapracuje na grafice

OpenMW je otevřený herní engine k RPG hře Morrowind z roku 2002, který umožňuje hrát tuto hru i na moderních platformách. Tato hra je třetím dílem herní série The Elder Scrolls. V čem ale doposud pokulhával OpenMW je grafika.

root_podpora

To jeho tvůrci hodlají změnit a v nadcházející verzi 0.48.0 se už můžeme těšit na post-processing, který přinese lepší vizuální zážitek ze hry. Kromě toho je do budoucna v plánu taky přidání podpory pro virtuální realitu.

OpenMW post-processingOpenMW post-processing

V krátkosti

Otevřený engine pro retro střílečky GZDoom vydal verzi 4.8.0 s integrovaným Discordem. Vyšla CorsixTH 0.66, otevřený engine nemocničního simulátoru Theme Hospital. Otevřená reimplementace RollerCoaster Tycoon 2 OpenRCT2 vyšla ve verzi 0.4.0. Seven Kingdoms: Ancient Adversaries, strategická hra z 90. let, která se později stala open source vydala novou aktualizaci s číslem 2.15.5.

OpenRCT2OpenRCT2

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.