Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Petr Tomeš: Linux se bude prosazovat čím dál víc od Robotron - V rozhovoru je zminovan spor s ubuntu komunitou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 9. 2007 15:11

    Robotron (neregistrovaný)
    V rozhovoru je zminovan spor s ubuntu komunitou a je z toho citit takova ukrivdena kritika, nebo mi to tak aspon pripada. Bylo by zajimave, kdyby v clanku dostala prostor i druha strana, protoze takto mi prijde, ze je sdeleni malo vypovidajici a malo predmetne.

    Na druhou stranu je dobre, ze dostane na velkem webu prostor i takovy rekneme obycejnejsi aktivista, prekladatel, tedy normalni smrtelnik z lidu. Netusim, jestli tim clankem root.cz upada, protoze jsem se stal ctenarem root.cz teprve pred par mesici a Linux mam na svem desktopu asi tak stejnou dobu. Ale co jsem vlastne chtel rict je, ze me mrzi hadky a takova divna nalada v diskusich, okolo Ubuntu a vlastne Linuxu vubec. Prave Ubuntu jsem si zvolil jako OS - sympaticky - nenarocny, i k takovym Linux analfabetum, jako jsem ja. Vzdycky jsem krome clanku procital i diskuse, protoze i tam se clovek dozvedel zajimave nazory, ale ted mi prijde, ze se ctenari a tedy diskutujici moc nechavaji ovlivnit emocemi, to jestli je nekdo pubertak, to, jestli nekdo necemu rozumi vice, ci mene, ci urcovani, jak by se mel kdo chovat, jak by se mel bavit, co je a co neni dobre, co je a co neni slusne, inteligentni, hloupe, neni to vsechno jedno? Proste se takovymi vecmi nezabyvat? Vlastne ja ted delam to same, ale tak nejak, i kdyz jsem zatim na zadne Linuxove forum nepsal, protoze jsem jeste Linux lama, chtel bych zkratka jen rici: Vic tolerance, pochopeni, svobody, protoze casto mi prijde, ze polovina cele diskuse je jen o vzajemnem osocovani se z cehokoli, a to mi prijde zbytecne.
  • 19. 9. 2007 15:46

    mirozbiro (neregistrovaný)
    Mily priteli Robotrone,

    Divoka diskusni fora musite cist s nadhledem. Je to vyber zvlastne disponovanych jedincu - stejne jako Velky Bratr. Zivot okolo Vas je zcela jiny. Zagooglujte si nejaky linux specificky dotaz a najdete relevantni odpovedi, ne flame vylevy.
    Preju rychlou learning curve. (Muzete konzultovat wikipedii, je to dar lidi kteri spojili svou praci s GNU)
  • 19. 9. 2007 21:18

    D.A.Tiger
    Víte, to je těžký.

    Jak to bylo doopravdy v onom sporu se už nikdy nedozvíme. Lze skládat různé střípky faktů, ale nikdy se se asi nedozvíme co se opravdu dělo. Přišlo mi dost blbé to vytahovat tady. A ještě hloupější mi přišlo vyčítání co kdo udělal, nebo neudělal. Sebemenší práce, pokud něco přinesla, má velikou cenu. Stejně tak, to je i s panem Tomešem.

    Jeho článek mi přišel víc jak o Linuxu, spíš jak ublížený nářek a výčet nespravedlností směrem na komunitu kolem Ubuntu, a arogantní vyzdvihování své práce. To sem, ale přece nepatří! Možná proto ty rozhořčené reakce...