Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Postřehy z bezpečnosti: poražený RansomWarrior od ITMAN - nechápem prečo chcú vlády USA, Austrálie, VB, Nového...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 9. 2018 13:49

    ITMAN (neregistrovaný)

    nechápem prečo chcú vlády USA, Austrálie, VB, Nového Zélandu zadné vrátka do šifrovania. Veď NSA sa vie dostať do zabugovaných CPU intel, amd, arm. Tak načo to veľké haló okolo šifrovania. Nehovoriac o iných zadných hardwarových backdoorov. Pokiaľ niekto chce tak bude šifrovať.

  • 10. 9. 2018 14:07

    Petr M (neregistrovaný)

    I kdyby měli možnost se dostat do libovolnýho komplu, tak to je s několika omezeníma:
    - musí vědět do kterýho / u kterýho zařízení sedíš, aby tě mohl ztotožnit
    - musí se dostat do konkrétní sítě (NAT, firewally,...)
    - nesmí zanechatr stopy (sniffer, logger)
    - jejich low level backdoor musí rozumět datům v paměti aplikace, kde můžou být uložený libovolně (stačí ve zdrojáku u OSS proházet pointery ve struktuře a jsou zmatení jak Goro před Tokyem).

    Oproti tomu odchycení a lousknutí komunikace na centrálním serveru (zdravíme soudruhy do M$ a Skype migrovaný do čmoudu) nezanechá stopu v síti příjemce ani odesílatele a většinou jde o nějakou well-known stukturu dat - JSONy, XML, pdf, plaintext, ... a nemusí tak řešit, co ten kýbl nul a jedniček znamená. Teda nemuseli by, kdyby tam nebylo šifrování.

  • 10. 9. 2018 20:00

    obec (neregistrovaný)

    Taky nechápu, jak se vlády vůči sobě chtěj sichrovat, aby si navzájem nešmírovaly občany, nebo to už najednou neva, že úředník jednoho státu je pod dohledem ideového nepřítele? A bude to jen pro některé státy nebo se myslí i na naše inženýry a doktory v zámoří, spousta otázek....