Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Příchod hackerů: ЕС ЭВМ aneb Sněhurka za oponou od r23 - Další krásný příklad toho, jak socialismus nefunguje. Nekonkurences­chopnost,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 3. 2016 0:25

    r23 (neregistrovaný)

    Další krásný příklad toho, jak socialismus nefunguje. Nekonkurences­chopnost, neschopnost vlastního vývoje, následně i neschopnost alespoň kopírovat...
    A fakt to není jinými externími podmínkami - v SSSR i dnešním Rusku byla a stále je spousta šikovných lidí a schopných vědců, jen ten systém jim nedokázal dát šanci.

  • 1. 3. 2016 20:03

    AlYoSHA (neregistrovaný)

    V Rusku a vych. bloku vobec totiz nikdy nevzniklo zazemie ci klima ktore by nieco take umoznovalo. Bolo tam par sikovnych ludi, tu a tam prisli s dobrym napadom, ale zapdu konkurovat nemohli. Nechapem kde bral Breznev presvedcenie ze okopirovanim technologie mozu ziskat naskok. V _IDEALNOM_ pripade ho mozu len nacas vyrovant. Pokial by vych. blok chcel byt na hi-tech spici musel by na to mat predovsetkym ludi a tych ludi by mal iba ak by vzniklo potrebne zazemie - napr. konkurencia na trhu atd. Takze ano toto je iba dalsie odvetvie v ktorom sa ukazuje ako socik nefungoval.

  • 2. 3. 2016 10:17

    Zen (neregistrovaný)

    Hluboke nepochopeni zpusobu uvazovani ...
    Je treba se na to podivat jinak: Mame nejlepsi (a jediny spravny) svetonazor, takze proste musime byt nejlepsi ve vsem. Pravda, konkurence nem trosku utekla, ale jejich naskok srovname okopirovanim technologie (dohnat) a pak budeme udavat smer (a predehnat).

    Totez v blede ruzovem vidime dnes u jineho kulturniho okruhu ...