Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku ProtonVPN: vyzkoušeli jsme anonymní a rychlou VPN od martin1397 - Nebolo by lepšie radšej si objednať celé VPS...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 7. 2017 12:40

    martin1397

    Nebolo by lepšie radšej si objednať celé VPS napr. u Wedosu a tam si nainštalovať OpenVPN s tým že by som k tomu mal aj verejnú IP a možnosť na tom hostovať nejaké lahšie weby?

  • 1. 7. 2017 12:50

    NULL (neregistrovaný)

    IMO tě to přijde na 100+,- + 100 (ipv4) / měsíc pokud vím, je to VPS ("sdílená" bezpečnost i síťovka) a ještě to musíš sám zabezpečit a starat se o to. Nehledě na legislativu dané země a taky za to budeš platit přes účet, takže Ty sám se odhalení nevyhneš.

  • 2. 7. 2017 19:10

    neuvadim (neregistrovaný)

    Zdravim,

    Pres ucet = slozenka na nejake zapadle poste. Pripadne WEDOS jde platit i na terminalech sazky = zapadla benzinka. Ostatne tam nemusite jit ani osobne...

    Ja delim anonymitu na dve urovne: a) policie a podobne slozky - tam uz to chce opravdu premyslet a nedelat chyby a b) vse ostatni - od smirujicich ajtaku meho poskytovatele cehokoliv po ruzne analyticke sluzby ruznych webu.

    A na [b] staci WEDOS pohodlne... BTW, odposlouchavat sitovku jineho kolegy uz jde velmi obtizne (jde-li to vubec)...

  • 2. 7. 2017 20:39

    NULL (neregistrovaný)

    Jenže na každé i zapadlé benzince je kamera, takže za 1/2 hodiny můžeš klidně být na Nově. Pokud jsi neměl na mysli benzínku někde na konci Mexika. To samo i u nejzapadlejšího terminálu Sazky. Tam totiž nejde o to že je to někde na konci Horní Dolní, ale o to že je to prostě pořád terminál Sazky. Já vím - kukla, kapuce, temné uličky a rohy . . . . . . . .

    No, o tom co stačí je těžko polemizovat, záleží co provádíš. Jestli je pro tebe třeba horší podmínka za hacknutí webu (bacha na a)) a nebo třeba nějaká odcizení dat klientů a následná škoda (bacha na b)). Chci tím říct, že bych ani jednu skupinu nepodceňoval.

    No, pokud je síťovka na jiném železe, tak je to určitě obtížnějěší než na sdíleném HW. Ostatně útok přes jinou VPS na stejném HW by nebyl první asi ani poslední. Já měl ale za to, že pisatel hledal lepší možnost než Proton VPN, ne co vše se dá zanedbat . . . .

  • 3. 7. 2017 10:04

    olaf666 (neregistrovaný)

    No nevím :) Někde je případ z aukra kde daný člověk podvedl plno lidí v řádu milionů a nikdy na něj nepřišli.

    Udělal to tak, že obálku z aukra si nechal poslat na prázdnou schránku/byt kde doplnil ono virtuální jméno. Účet v bance si zřídil v nějakém shopping parku na falešnou občanku a v době kdy kolem toho začli čmuchat fízlové už dávno žádné video záznamy nebyly.

    Na aukro chodil z chodby nějakého paneláku kde se napojil na tu nejmíň zabezpečenou wifi...

    Tolik asi k těm kamerám , jde o to jak dlouho bude trvat než kolem toho bude někdo čmuchat.

  • 3. 7. 2017 10:30

    NULL (neregistrovaný)

    Aha, já měl za to, že to chce anonymně používat, ne to zabalit jakmile ho začne někdo hledat. Každopádně pokud "chodil z chodby nějakého paneláku kde se napojil na tu nejmíň zabezpečenou wifi..." tak nemusíš mít VPN na VPS u WEDOSu ale můžeš si klidně zaplatit ten Proton a ten tě pak vyjde za 4 Eura/měs. zhruba stejně, pokud bych chtěl ipv4 k té VPS tak tě Proton vyjde o 90Kč/měs. levněji.

  • 7. 7. 2017 22:28

    neuvadim (neregistrovaný)

    Zdravim,

    Ja spise reagoval na 1) wedos a 2) platba uctem.

    Pokud zaplatim VPS a chtel bych to pouzit na neco "mene kaleho", chvili pockam (wedos se da platit xx mesicu dopredu). Zretezit par VPS nejlepe z vice statu pro nastaveni - a nechat lezet... na [b] v pohode. Ale i organum by chvilku trvalo ziskat soucinnost vsech zainteresovanych (statu)...

    Ohledne sitovky a WEDOSu jsem chtel reagovat prave na to smirovani sdilenych prostredku ze uz to (na WEDOSu) davno neni o tom jen prepnout sitovku do promiskuitniho rezimu a zirat... (jestli to kdy v jejich zacatcich bylo).