Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Průzkum Desktop Linux 2007: Ubuntu, GNOME a Firefox od Kaa - Nemůžu si pomoci, ale proklamovaná prohlášení že "Ubuntu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 10. 2007 15:52

    Kaa (neregistrovaný)
    Nemůžu si pomoci, ale proklamovaná prohlášení že "Ubuntu je to pravé pro běžného usera" jsou medvědí službou. Znám v okolí dost případů, kdy nezdary při nastavování Ubuntu vedly málem ke ztrátě nového uživatele. Naštěstí se mi povedlo je přesvědčit na Fedoru s KDE a vše jim ( se svatou pomocí livny :-) ) jelo hned jak potřebovali. Včetně DVBT TV a jinych multimediálních vymyšleností.
    Ostatně v případě userů zvyklých na windows, pokud by došlo k hromadné záměně třeba na pracovištích, MUSÍTE jim dát KDE a přiohnout je jako win-desktop, jinak se vyděsí, vypnou to a víc je k tomu nedostanete. Časem sami přijdou na to, že nemusí mít ten jediný vzhled strýčka Billa :-)
    Takže, až nastane hromadné používáni současnými Win-Usery (ne jako teď několika rebely), bude KDE na žebříčku 1. protože zvyk je železná košile ..
  • 7. 10. 2007 18:34

    Kaa (neregistrovaný)
    jo a pak clovek na stejnem serveru cte jiny pruzkum a docte se:
    Největší skupinu tvoří uživatelé grafického prostředí KDE, těch je 71,8 %. „Konkurenční” GNOME proti tomu využívá 22,4 % dotazovaných.
    http://www.root.cz/clanky/kdo-jsou-uzivatele-linuxoveho-desktopu/