Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Regnum Online: stredoveká MMORPG od anonym - Pro případné zájemce se pokusím dodat pár důležitých...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 1. 2009 13:56

    bez přezdívky
    Pro případné zájemce se pokusím dodat pár důležitých informací:

    1) kde hrát? pro čechy a slováky jsou k dispozici dva servery Ra a Horus a test server Amun (na tom se normlane nehraje)
    Ra je prvni server, je na nem cca 2-3x vic hracu, nez na Horusu a protoze hra pochazi z Argentiny, tak tam naprosta vetsina lidi mluvi spanelsky. Presto se tam nachazi anglicky mluvici klany kvuli hracum, jako ja, kteri vyuzivaji toho, ze na Ra jsou hraci, co uz to hraji od bety a maji zkusenosti a um, ktere se na Horusu nenajdou.
    Horus je novejsi server, primarne anglicky mluvici a se zatim nedsotacujicim poctem hracu, ktery samozrejme roste kazdym dnem. Vsichni ne-spanelsky mluvici novi hraci jdou vetsinou rovnou na Horus, takze je na nem o neco mensi vekovy prumer (pobiha tam opravdu dost deti, zatimco v nasem klanu na Ra je malo lidi pod 20, v ceskem klanu na Horusu je velmi malo lidi pres 15) a az na par vyjimek, coz byli hraci, kteri dokazali opustit desitky a stovky hodin levelovani svych postav na Ra a zacali od zacatku na Horusu, tak na Horusu neni tolik zkusenych hracu a pro ostrileneho marksmana je to tam takova sklizen s prstem v nose, sundavat newbiky.

    2) za co hrat?ikdyz ma samozrejme kazdy moznost volby, nektere realmy jsou sympatictejsi, nez jine, coz zpusobuje tzv realm imbalance - v Syrtisu na obou serverech je nejvich hracu (Zerg), ikdyz jsou obvykle nizsi kvalitou, dokazi valcovat mnozstvim a to je velky problem pro oba ostatni realmy (ona uz to pak neni zabava, kdyz vasi 10-clennou skupinku prevalcuje 50 salatu) takze bych doporucil nektery ze dvou ostatnich Alsius nebo Ignis. Ignis ma asi nejvetsi pomer velmi kvalitnich hracu ku celkovemu poctu, takze i v mensim poctu dokaze invadeovat :-) Syrtis. Alsius trpi trochu starnutim populace, protoze ma malo novych hracu, moc se lidem nechce hrat za trpasliky a chlupata stvoreni ve hre bezne nazyvana cabras, goats - kozy :-) I presto je na Ra v Alsiusu urcite dost velmi zvucnych jmen.

    3) proc to nevzdat po dosazeni 30. levelu? levelovani v Regnumu je opravdu oser, pokud by clovek expil vyhradne na potvorach stejneho levelu (obvykle je lepsi zabijet o malo vyssi) a nedelal questy, tak musi od lvl 1 do lvl 50 zabit nejakych 38.000 potvor, a to neni malo. Co k prekonani nechuti muze pomoct? Je toho vic, XP scrolly jakozto premiove itemy, ktere se daji poridit za realne penize (a neni to zas tak drahe, pokud vam neni 15), rady od zkusenejsich hracu, ktere jsou nejdulezitejsi, verte mi, ja uz davno znam ten nejoptimalnejsi zpusob expeni a se mnou spousta dalsich, a pripadne RvR, do ktereho se bezne zapojuji hraci od lvlu kolem 35, ikdyz jdou celkem lehce zabit (asi taky jak pro koho), tak ve vetsi grupe se to ztrati a muzou cerpat srandu z hlavni naplne hry - invazi. Akorat jak jednou clovek zacne ochutnavat to dobre, tak se mu nechce vracet se k tomu expeni a radsi porad bojuje s lidma, prestoze je to n00b (ve spanelstine "pt") ... da se to, kdyz clovek kazdy hraci den udela kousek a pak jde do warzone za zabavou, tak ma za par tydnu 50ku. Kdyby to grindovani byl tak strasny neprekonatelny oser, tak tam nebude pobihat tolik lidi, kteri uz maj na 50ce treba 4 postavy (i bez scrollu).

    A to nejlepsi nakonec - v te anglicky mluvici komunite (klan na Ra, pripadne cely server Horus) jsou lidi vicemene z celeho sveta (Asie a Afrika moc ne) a jsou to fakt skoro sami linuxaci :-) takze se obcas cestou k dobyti hradu v grupe probira, proc je na servery nejlepsi Debian a tak podobne :-)

    Tak kdyby nekdo chtel, muze kontaktovat nejakou z mych postav na Ra v Ignisu: Lyra(50), Blaine(47), Naku(41), Yu Niu(37) a Bivoj(17) a ja zaridim prijeti do klanu a nejakou pomoc se zacatkem
  • 30. 1. 2009 14:59

    Mirek Kašpar
    To si shrnul pěkně. Ale ještě by to chtělo dodat, že každé povolání má ještě svou specializaci, kterou si hráč může zvolit na 10 lvlu: Mage - Conjurer, Warlock; Warrior - Knight, Barbar; Archer - Marksman, Hunter.
    Pokud se někdo rozhodnete pro hraní na serveru Horus, tak určitě doporučím Ignis, kde je asi největší československé zastoupení v podobě klanu CSFK Ignis (svůj CSFK má i Alsius, ikdyž ten je o něco menší). V případě zájmu můžete napsat zprávu někomu z klanu (Bozsky Kaja, Kerdox, Quethesh a další) a nebude oni vám přijetí už zařídí.
    Mr.Dan: Tebe si ještě pamatuju ještě z dob, kdy jsem hrával Ra (jmenoval jsem tam last of ancients) :) Ty máš Blaine i na Horusu, že?
  • 30. 1. 2009 15:04

    bez přezdívky
    Nojo, je ta recenze takova dost prazdna, vzhledem k tomu, ze je to asi nejlepsi nativni linuxovy MMORPG, ale spoustu veci clovek nepozna, kdyz si to zkusi zahrat hodinu zejo :-)

    Mam Blaina i na Horusu, protoze mi tam odesli vsichni kamaradi z ex-klanu Bohemia z Ra...ted je zrovna online :-)
  • 30. 1. 2009 15:14

    dave (neregistrovaný)
    koukal jsem zbezne na stranku hry ale nenasel jsem prehled features...
    zatim hraju WoW, cekam na DarkFall, ale rad bych zkusil neco dalsiho...
    Vite nekdo o linku vsech features tehle hry? Je tam housing, flying mounts, auction house, internal mail....? Jsou tam RP hraci?
  • 30. 1. 2009 15:22

    bez přezdívky
    Ani jedno ze zmineneho tam neni, co se tyce auction house a dalsi podpory tradovani itemu, tak to je jedna z priorit, protoze si uz hodne hracu na foru dost nahlas stezuje.
    Tahle hra ma dost odlisny koncept od ostatnich MMO - jde o takovy obrovsky fantasy Capture the Flag - a stale se vyviji, takze se autori nejdriv snazi dovychytat zasadni veci kolem toho zakladu (ano, hra ma porad dost bugu) a cas od casu pribyde nejaky novy obsah. Napriklad v pristim update pribudou nove animace, budou se postupne prekopavat mesta a umisteni pevnosti, aby nebyl nektery realm takticky znevyhodnen (a to ted opravdu nektere jsou, napriklad Castle v Ignisu jde ubranit se ctvrtinou hracu nez je utocniku).
    Podpora obchodovani prijde imho docela brzo, neco jako flying mounts neprijde nejspis nikdy - neni duvod ani potreba, ta hra je hlavne o PvP (RvR) a to se da vklidu provadet na zemi.

    RP hraci tam urcite nekteri jsou, ale bude jich dost malo, vzhledem k tomu, ze pomoci prikazu /reset_powers muzete zdarma zresetovat rozdeleni bodiku do jednotlivych skillu postavy a uplne ji prekopat na jiny "build" , coz samo o sobe RP dost odporuje.
  • 31. 1. 2009 10:35

    Adict (neregistrovaný)
    Housing nie. flying mounts nie , auction house nie, internal mail nie...RP hraci..strasne malo..nastastie ja sa k nim radim. RO je skor ladene do bojova...ma uplne iny charakter nez WoW. pre RP sa skor hodi Planeshift.
  • 3. 2. 2009 9:11

    Petr Steinbauer
    prosím, mám dotazy:
    1. za kterou vlajku mám hrát, abych mohl být přijat? Zatím mám level 8 u mága, ale u zelené vlajky - snad je to ta správná ::D
    2. u mága - neexistuje někde web, kde uvidím jaké kouzla se mi objeví u těch čtyřech záložek (utocny kouzla, ..., ..., hole )
    3. u mága - mohu zlepšit kouzlo jako takové, když trenuji založky tak se jen zvysuje pocet kouzel a ne jejich síla
    4. je nejaké povolání více zvýhodněno než nije? (mag, strelec, bojovník), existuje neco jako utočný mág či obranný mnich?


    děkuji za zodpovězení
  • 6. 2. 2009 7:22

    nazir

    • 1 - přijat kam? BTW: nejedná se o "vlajky", ale o království
    • 2 - projděte si regnum - zona de guerra, konkrétně stránky trainer a skills, dostupné z menu oracle...
    • 3 - u trainera věnujte pozornost i spodní čtvrtině dialogového okna... :^)
    • 4 - :^))))) zvýhodnění / znevýhodnění určité rasy / povolání je vděčným tématem flamewars (a uměleckých děl) snad od vydání první mmorpg (o rpg ani nemluvě). Svého mága si po (iirc) levelu 10 můžete upgradovat na warlocka, či conjurera (viz výše zmíněný web)...

  • 6. 2. 2009 15:36

    Petr Steinbauer
    děkuji moc - skilly pomohly - uz mam predstavu...

    - jen poradte - pod jakym kralovstim operuje největší český guilda?
  • 6. 2. 2009 16:20

    anonymní
    Na serveru Horus v realmu Ignis je česko-slovenský klan (CSFK nebo tak nejak), ale jestli je největší, to netuším.
    Na Ra v Ignisu býval klan Bohemia, ale jaksi umřel, takže teď zbytek hraje v anglicky mluvícím The Immortal Legends.