Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Routery jsou zamořeny chybami: Belkin, ZyXEL, Netgear a další od mngnt - Pri poslednej vete som sa az zasnil... Keby...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 12. 2015 14:02

    mngnt (neregistrovaný)

    Pri poslednej vete som sa az zasnil... Keby niekto vyrabal router s vanilkovym openwrt, to by bola krasa. A pripadne polku penazi, ktore by vynalozil na vlastne riesenie, moze venovat na vyvoj OpenWRT.

  • 15. 12. 2015 21:54

    j (neregistrovaný)

    To by neslo, malo by to smirovalo, chybela by "inovace", protoze kdo by si kupoval novou krabku, kdyz staci tu starou patchnout.

    Jinak se smeju ... routery ... a co teprve televize, tablety, telefony ... pracky, lednice, ... nic z toho se nepatchuje, rozhodne ani zdaleka ne po dobu zivotnosti zarizeni. Ano vyrobci sice poctive makaj na tom, aby tu zivotnost limitne dostali na 0, ale zatim se jim to porad jeste nedari tak uplne.

    Zrovna dneska sem se bavil, kdyz se dotycnej snazil na "smart" TV od LG sprovoznit nejaky HBO po netu ... a ... nic. Skoncil na nejaky "neznamy chybe", hadam nejaky to uzasny DRM a holt 2 roky stara telka uz ho neumi. Podotykam PLACENA sluzba ... lol.

  • 18. 1. 2016 8:58

    tova (neregistrovaný)

    Myslim, ze nemas tak uplne pravdu. Najdou se totiz výjimky, i když bohužel uznavam, ze většina je jak popisuješ...

    Když mi prestala pracka vypouštět a zdimat, tak prisel borec, pripojil telefon k pracce, řekl, ze všechny senzory a cidla jsou v poradku (tudíž není potřeba nic fyzicky resit), prehral firmware a odjel...

    Pracka je stara nejmene 6 let a toto se odehrálo nejmene před 3mi lety.

    Telefon byl HTC s Windows a pracka je Hotpoint Ariston, tedy bezna pracka za normalni cenu.

    Slo to uz tehdy a jde to porad, je to jen otázka pristupu výrobce a bohužel také kvality servisu v CR.

    Například o zminovane LG si nemyslim, ze je spatna znacka, ovšem v CR bych si TV od LG uz nikdy nekoupil. Po zkušenostech se servisem uz proste ne.

    Zasadni rozdil je ve vnimani "zivotnosti" vyrobku. Cinsky noname ma support a zivotnost presne do dne nakupu. Lepsi firmy par mesicu, ty nejlepší roky. Presto ani ty nejlepší nemohou delat support po dobu fyzicke zivotnosti.

    Je to o nas - kupujte od znacky, která support ma, aktualizovany firmware vydava...

    Jenze to narazime na cenu (a na tu jsme my v CR obzvláště haklivi). A jsme zase na zacatku. Koupime laciny smejd z Ciny a brečíme, ze nedostaneme stejny servis jako od renomovane znacky, jejíž router ale stoji nekolikanasbne vice...

  • 15. 12. 2015 23:57

    kaliszad (neregistrovaný)

    To asi budete mluvit o Turris Omnia od CZ.NIC? https://www.indiegogo.com/projects/turris-omnia-hi-performance-open-source-router#/story by mělo v praxi být OpenWRT + otevřený hardware s 3 letou zárukou, pokud ještě pár lidí něco přihodí.

    Co se týče podpory, přesvědčil jsem firmu Thomson (od 2010 Technicolor), že by měli vyhovět GPLv2.0 a zveřejnit zdrojové kódy k zařízení. Jestli to něčemu pomůže z hlediska podpory v OpenWRT apod. nevím, ale aspoň se lidi můžou dozvědět, proč bridging u modemu/ routeru TC7200 nejde pořádně zapnout a jak to vyřešit efektivně
    https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Technicolor-Opens-TC72

  • 18. 12. 2015 9:51

    astray (neregistrovaný)

    Technicolor TC 7200 jsem měl (ve Švycarsku). V bridge modu fungoval obstojně a dostávali jsme přes dhcp dvě veřejné IP adresy na dvě různá zařízení. Pak nás Cablecom přesunul na platformu DS-Lite (IPv6 s přilepenou omezenou IPv4 funkčností) a tím pádem nám povolil jen jednu veřejnou IPv4 adresu, takže jsem modem musel přepnout do router módu (zapnout NAT) a měli jsme jen neveřejné adresy za NATem. Asi před měsícem nám Cablecom vyměnil modem Technicolor za nějaký jiný, nejspíše Compal CH7465LG. Kolegovi se podařilo s Cablecomem vyjednat, aby nám povolili dvě veřejné IP adresy s modemem v bridge módu, ale stejně to funguje špatně, protože je pokažené path MTU discovery. Nefunguje fragmentace, takže např. z venku nedostanu odpověď na ping veřejné IPv4 adresy, když je paket větší než hranice, kdy je už nutná fragmentace.