Hlavní navigace

S agentem Microsoftu on-line??

22. 5. 2001
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Chcete se na webu zúčastnit on-line honu na prodavače nelegálního software? Žádný problém, Microsoft a iHNed vám to umožní. Zdá se vám to divné? Mně taky, ale je to realita.

Dorazila mi tisková zpráva od Economia OnLine, a. s., která hrdě sdělovala, že „Ekonomický zpravodajský server iHNed.cz připravil pro své návštěvníky exkluzivní možnost sledovat ve středu 23. května od 11.00 hod. online reportáž o nelegálním obchodu software společnosti Microsoft (Microsoft Mystery Shopping). Redaktor iHNed.cz se vydá spolu s agentem Microsoft po stopách nelegálních prodejců software a následně přinese záznam z celé akce včetně fotografií z vybraných prodejen.“

Dvakrát jsem se podíval na adresu odesilatele a opravdu to byla Economia OnLine, a. s. a ne Blesk nebo nový Super, jak by se mohlo z tónu zprávy zdát. Proč seriozní vydavatelství, které o sobě o kousek níže píše „Economia OnLine, a. s. je dceřiná společnost největšího vydavatele ekonomického a odborného tisku v České republice, společnosti Economia, a. s.  – člena vydavatelské skupiny Handelsblatt – Dow Jones – Wall Street Journal“, nahání návštěvníky na své stránky tímto bulvárním stylem? A proč dává prostor tomu, jak si soukromá firma řeší své obchodní problémy. Jistě, krást se nemá, o tom nikdo nepochybuje, ale proč z toho dělat kovbojku? Proč neudělat třeba reportáž ze zásahu proti dealerům drog?

CS24_early

Pokud se na to podívám z druhé strany, nevidím nějak logiku ani v tom, proč když jdu honit zloděje, vytroubím všude do světa, že ho jdu honit. Nebo snad iHNed žije v domnění, že piráti nemají přístup k Internetu a o akci se nedozvědí?? Ať dělám co dělám, pořád tu akci nějak nechápu a jediné co dává trochu smysl je to, že je to prostě další část zastrašovací kampaně Microsoftu, které se z nevědomosti nebo z touhy po senzaci účastní i seriozní medium, od kterého bychom čekali trochu soudnosti.

Jedna věc, kvůli které to vlastně celé píšu, by ale mohla být zajímavá – po této špionážní akci bude následovat on-line rozhovor a přítomni budou: Jiří Devát, generální ředitel pobočky Microsoft s.r.o. v České a Slovenské republice, JUDr. Vladimír Rott, právní zástupce společnosti Microsoft Corporation USA, a agent Microsoft. Takže myslím, že bychom se měli ve středu ve 13:00 hodin sejít na www.iHNed.cz a zeptat se těch pánů na pár věcí, ne? :)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

V roce 1998 jsem s Michalem vymyslel a založil Root.cz. Poslední článek na Roota jsem napsal v roce 2007. Teď píšu spíš na tomaskrause.cz a tvořím si bitcoinvkapse.cz.