Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Síťování v Javě: Chatovací server od tenson - celkovo mi pride ukazka ako velmi rychlo zbastleny...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 5. 2006 22:58

    tenson (neregistrovaný)
    celkovo mi pride ukazka ako velmi rychlo zbastleny kod. Minimalne by som uvazoval nad vytvorenim nejakej ThreadGroupy aby bolo mozne riadit spustene thready. Tiez slucka while pre echovanie do broadcastu ide riesit elegantnejsie while((input=in.readLine)!=null){...} a nedavat tam tu sialenost s breakom ..len to zneprehladnuje kod. Dalsia vec naco vyuzivat featury 1.5-kovej javy ked jej realne nasadenie je zatial obmedzene viacmenej na akademicke ci domacokutilske kruhy. A takych veci tam je viac. Na druhej strane ako priklad vytvorenia serversocketu a socketovej komunikacie je to postacujuce, len je potrebne clanok tak aj oznacit t.j. pre zaciatocnikov.
  • 5. 5. 2006 10:13

    podlesh (neregistrovaný)
    No, zas tak tvrdý bych nebyl. Že je článek pro začátečníky je myslím jasné.

    A s tou 1.5 rozhodně nesouhlasím. Sice se ještě často používá 1.3 či 1.4, ale 1.5 už se nasazuje docela dost. Koneckonců JDK 1.5 je už stabilní hodně dlouho. Kdo potřebuje starší verzi (třeba kvůli aplikáči, nebo správci produkčního serveru) o tom ví a pro ostatní neexistuje důvod proč se 1.5 vyhýbat.