Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Slax dnes vychází v nové verzi, je založen na Debianu a Fluxboxu od Milan - Pro lidi co to chtěj prubnout v KVM,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 11. 2017 20:37

    Milan (neregistrovaný)

    Pro lidi co to chtěj prubnout v KVM, nepoužívat na disky kam to chcete nainstalovat virtio, Slax to nerozdejchá, respektive z toho nechce bootovat.
    Taky nechce bootovat z ext4 oddílu, musel jsem použít ext3..

    Takže do virtuálky jen live, nebo disk co je na SATA řadiči a ext3, to je jistá a funkční cesta.

    Další problém, savechanges si nepamatuje ani nastavení klávesnice, ani vypnutí systemd služby. Jednoduše nepotřebuju dhclient, jelikož mě obtěžuje neustálé přepisování resolv.conf, tak dám systemctl disable dhclient, savechanges a nastane reboot.. Dhclient je opět zapnutý.. Nepříjemné, ale budiž, vyřeším to jinou cestou.

    Nemám čas se v tom šťourat, jen mě hodně zaujala možnost si ukládat změny jen když chci, popřípadě natáhnout čistý systém beze změn, přípravit si jednoduše základní image systému a ten přenášet mezi stroji, další aktualizace takových systémů je poté triviální, nakopíruje se changes.sb a reboot, hotovo. Běh z RAM je super-feature na jeden klik, ideální..

    Systém mě zaujal, mnoho.. Jediné co mě odrazuje je taková nedotaženost co z toho čiší a výše uvedené problémy..

  • 5. 12. 2017 20:33

    bez přezdívky

    vdaka @Milan, to o ext3 som nevedel a trapil som sa s tym preco to na ext4 nefunguje. Pouzivam virtualbox a konecne mi to funguje.
    vdaka @Tomáš Matějíček za slax a prechod na debian, predsa len debian mi je blizsi. Som chcel zistit ako to mountovanie squashfs a aufs funguje, rozmyslal som to tak nejako rozchodit aj na raspbian, ale neni tolko casu a laborovania. Zatial som rad, ze mi bootuje raspbian cez initramfs pripoji si luks a nad mountuje komprimovane btrfs - predsa len setrnejsie na sdkarty. Mozno na to niekedy pridem a upravim aj raspbian na boot do ram.