Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Sociální síť Google Plus končí, firma přiznala bezpečnostní chybu od František Ryšánek - Jestli správně chápu, končí "sociální síť" = vyrobte...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 10. 2018 8:29

    František Ryšánek

    Jestli správně chápu, končí "sociální síť" = vyrobte si veřejný profil, jako avatara uploadněte fotku svého ... (zátylku) a svobodně tapetujte svými moudry. Vedle toho ovšem Google account, kterým se lze centrálně autentikovat všude možně po webu (konkurent MojeID), by mohl zůstat funkční. Třeba proto, že je na něj navěšena "personalizovaná telemetrie" ;-) a autentikují se jím další googlí službičky/webíky... mám pravdu?

  • 9. 10. 2018 9:09

    Petr M (neregistrovaný)

    Pokud to umírá, je třeba to ve vší tichosti a pietě nechat umřít.

    Centrální přihlášení nepoužívám, je to SPOF. Někdo to prolomí a má vše. A kdo ví, kolik toho ještě ti pitomci tají... Nehledě na to, že je to zbytečný průlom do soukromí (= spojení víc webů).

    A tyhle informace jsou drahý. Já z nich nic nemám, G z nich má miliardy. Dát jim je jenom tak by bylo stejný, jako kdyby tě posílali jednou týdně dělat striptéra do gay klubu s tím, že si nechají, co vyděláš a ještě jim za to dobrodiní zaplatíš časem a soukromím.

    Takže to řeším tak, že G sice používat musím, ale to neznamená, že se nechovám defenzivně. Blokovaný G Analytics natvrdo, blokovaný API z G+, nezávislý přihlašování všude, ... Když to chcípne, jenom dobže. O jeden stahovaný šmíruňkskript míň.