Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (26. 7. 2017)

26. 7. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na strategickou textovou hru, rozšíření pro WordPress pro provoz e-shopu, vědecký software pomáhající s výzkumem a firewallový systém OPNsense.

GNU Motti

Jednoduchá strategická hra pro více hráčů v textovém rozhraní. Jejím cílem je dobýt soupeřovo hlavní město okupováním a obkličováním jeho území. Herní mapa je tvořena rastrem čtvercových buněk. Jak název napovídá, jedná se o GNU software vyvíjený pod záštitou Free Software Foundation.

www.gnu.org/software/motti, 3.1.1

WP eStore

Sice komerční, ale pod licencí GPL vyvíjeny doplněk pro redakční systém WordPress, který vám umožní pohodlně vytvořit a spravovat si svůj e-shop. Nabízí integraci platebních služeb, online platby kartou nebo převodem, možnost prodávat hmotné i nehmotné zboží, automatizovat odeslání zboží hned po zaplacení a mnoho dalších funkcí. Uživatele WordPressu jistě nejvíc potěší možnost umístit tlačítko „Koupit“ kdekoli na své stránky.

www.tipsandtricks-hq.com/wordpress-estore-plugin-complete-solution-to-sell-digital-products-from-your-wordpress-blog-securely

LabKey Server

Software pro vědce určený pro integraci, analýzu a sdílení výsledků biomedicínského výzkumu. Platforma zajišťuje zabezpečené datové úložiště, které přes webové rozhraní umožňuje dotazování, reportování a spolupráci napříč širokým spektrem dat. K základní platformě vydávané pod Apache licencí je taky možné přidávat specifické vědecké aplikace.

labkey.org, 17.2

OPNsense

Operační systém založený na FreeBSD a fork pfSense specializovaný na firewally a routery. Vyvíjí jej firma Deciso B.V. z Nizozemska. Celý projekt je zaměřen na bezpečnost a přináší několik unikátních vlastností, jako je možnost použití LibreSSL namísto OpenSSL (volitelné přes grafické rozhraní). Samozřejmostí jsou funkce jako indikace napadení, dvoufaktorová autentizace nebo sledování provozu.

UX DAy - tip 2

opnsense.org, 17.7

Blbinka

Když pozvete velké množství hráčů Pokémon Go na jedno místo, může se vyskytnout jeden více méně očekávaný problém.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.