Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Softwarová sklizeň (29. 11. 2000) od Tomáš Kapler - teda čtu to neustále, ale nevím o nějaké...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 11. 2000 23:45

    Tomáš Kapler (neregistrovaný)

    teda čtu to neustále, ale nevím o nějaké reálné hře na kterou by bylo poukázáno. A teď nemyslím tetris, piškvorky ... a nemyslím žádné první beta verze
    prostě něco, co by mohlo konkurovat běžným win hrám.
    Existuje něco jako gamezone.cz či podobné servery, ale určené linuxu a jeho hrám?
    Jeden z největších PRÝ mýtů je, že na Linuxu nejsou hry. Tak věnujte jeden díl dokončeným (nebo alespoň dlouho hratelným) kvalitním 3D hrám. Přidejte screenshoty ať lidé mohou porovnávat. Třeba by z toho šel udělat další seriál - každý týden alespoň jedna taková hra s pořádnými obrázky a popisem.
    co vy na to

  • 30. 11. 2000 1:02

    Vladimír Láník (neregistrovaný)

    Samozřejmě, že existuje. Informace o hrách pro Linux (a nejen pro něj) lze nalézt na http://www.linuxgames.com . Firmu, která se zabývá převodem her z windows do Linuxu naleznete na http://www.lokigames.com , kde také najdete sdostatek dem ke stažení.
    Jinak lze na Linuxu provozovat řadu osvědčených titulů, jako Quake I, II, III, Heretic, Hexen, Doom atd. Dalším serverem, kde lze nalézt informace je např. http://www.happypenguin.org . No a pokud k tomu připočteme i hry pro emulátory, open source projekty, případně nové hry od profesionálních týmů, které začínají tvořit multiplatformní projekty (některé jsou už dokončené, např. Terminus), řekl bych, že je to slušná řádka.

  • 30. 11. 2000 19:09

    Michal Ambroz (neregistrovaný)

          Dalsi hry najdete na www.freshmeat.net, www.linuxlinks.cz, www.linuxberg.com.


          Jinak me osobne se docela libi idea softwarove sklizne, jokozto vyberu z toho, co se na linuxove scene (rozumej freshmeatu) obevilo noveho pekneho. Ne vzdy si najdu cas si freshmeat hlidat sam a proto za ni panu Krauseovi dekuji.