Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Souboj titánů - Red Hat vs. SuSE Linux od Jaroslav Filip - Redhat Linux pouzivam v textovem rezimu uz od...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 5. 2003 15:36

    Jaroslav Filip (neregistrovaný)

    Redhat Linux pouzivam v textovem rezimu uz od verze 5 a byl jsem s nim vzdy spokojen. Je pravda, ze jsem nekdy nadaval pri pouzivani rpm. Vadilo mi, ze jsem musel vzdy zjistovat, co kteremu baliku chybi. Kdyby to aspon vzdy napsalo, ktery balik mu chybi a ne, ktery soubor. Ale jinak jsem byl vzdy spokojen.

    Ale ted me dostalo to, ze budu muset vzdy jednou za rok preinstalovat/upgradovat cely server, abych mohl instalovat zaplaty. Je pravda, ze muzu aplikace updatovat ze zdrojaku, ale z toho mam obavy.

    A tak se chci zeptat. Jak je to u ostatnich distribuci? Hlavne me zajima Mandrake ci Debian. Jak je to tam s vydavanim zaplat. Je to potrega aktualizovat ze zdrojaku a nebo pomoci balicku?

  • 12. 5. 2003 16:15

    Juraj (neregistrovaný)

    kukni sa na mandrake.redbox.cz, link DOWNLOAD, adresar Mandrake-updates... zaujimave, nie?

  • 12. 5. 2003 16:32

    pc (neregistrovaný)

    Pokud vim, tak Debian je na tom se zaplatami velmi dobre, aktualizuje se binarnimi balicky, ktere jsou dostupne pomerne rychle na security.debian.org a aktualizuje se pres apt-get, stejne jako pri instalaci novych balicku.
    Zaplaty jsou velmi konzervativni, opravdu pouze opravuji chybu a nepridavaji nic noveho. Vyvojari Debianu obcas backportuji opravu do te verze programu, ktera je v Debianu aktualne, aby byly zmeny v distribuci co nejmensi.

  • 12. 5. 2003 22:22

    hanz (neregistrovaný)

    No ja tez pouzival RH od 6.1 do verze 8 na serverech (RH znam od 5.1)a byl jsem spokojen ..ale jak jsem pricuchl k MD9.1 ,tak jsem na nej komplet presel ...vyhoda urpmi,same nove "ficurky" v kernelu a tak... kdyz uz mate na starosti kolem 10 serveru ,tak si proste kompilovat ruzne new verze/updaty a piplat se se vsim nemuzete dovolit.... ps: ale musite ovsem vedet ,co a jak udelat :) ..ale to by spravnej spravce mel vedet:-))
    ...kecy ,ktere me vzdycky dostanou jsou ,ze MD nebo RH ma slozite konfiguraky a ze SLACK ne. Proste kdyz chcete neco delat dobre a naplno,tak tomu musite dat cas a zjistite ,ze je to vsecko nadherne logicke.

  • 13. 5. 2003 15:36

    Petr J. (neregistrovaný)

    No rozdíl v tom je já sice primárně používám Mandrake a SuSE, ale musím říct, že Slack má jednodušší konfuguráky. Např httpd.conf - Slackware má jeden httpd.conf, ale Mandrake má httpd.conf a commonhttpd.conf a má to co má Slack na jednom místě na dvou místech. Proč to? Stačil by jeden. A SuSE jich má ještě víc, kromě httpd.conf má i suse_load_module.conf, *add_module.conf a ještě asi dva další. Ve Slacku (a např ve Windowsovském Apachi taky) mám tohle všechno v jednom konfiguráku a nemusím si otevírat několik věcí, když chci poeditovat Apache.