Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Soubory, logické proměnné a pera v Metapostu od anonym - >To, kterému (souboru) by následně byla dána přednost,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 2. 2007 7:04

    anonymní
    >To, kterému (souboru) by následně byla dána přednost, je závislé na >konkrétním operačním systému a jeho uživatelském nastavení, takováto >kolize názvů by tedy vedla k předem nedefinovanému chování metapostu.
    Toto chovani JE predem definovane a predvidatelne, prave v zavislosti na konfiguraci metapostu (ne operacniho systemu), a tu by mel user ve vlastnim zajmu znat.
  • 21. 2. 2007 22:37

    A. S. Pergill
    Obávám se, že procházení adresářů (které a v jakém pořadí) je závislé na proměnné path. Ta je u různých operačních systémů nastavena po instalaci dost různě. Smiřte se laskavě s tím, že dnes si ji většina uživatelů neumí nastavit ani u windowsů, o unix-like systémech ani nemluvě. Uživatel by měl dle mého soudu dokázat vznést požadavek na admina systému, aby mu adresáře s určitým obsahem zpřístupnil a pokud bude mít i představu, že chce, aby je systém procházel v určitém pořadí (a nebude to naprostá pitomost z hlediska chodu systému), tak by měl admin juchat.
  • 22. 2. 2007 17:14

    anonymní
    Myslim, ze metapost (alespon v distribucich vzniklych z web2c - tetex, TeXLive) prohledava adresare v zavislosti na nastaveni promenne MPINPUTS v souboru texmp.cnf. To snad na systemu (resp. promene PATH) nezalezi (nebo se pletu?). (Co delaji ciste mswin distribuce nastesti nemusim sledovat :)