Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Správa systému s Upstart od JS - Zdravim, moc tem namitkam proti upstartu nerozumim. Viz http://upstart.ubuntu.com/faq.html...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 7. 2007 22:04

    JS (neregistrovaný)
    Zdravim,

    moc tem namitkam proti upstartu nerozumim. Viz http://upstart.ubuntu.com/faq.html - tedy, zadne nahrazeni inetd, apmd apod. se nechysta. Myslim, ze upstart ma velkou budoucnost a je zcela v souladu s Unixovou filozofii, dela dobre jednu vec - zpracovava udalosti z nejruznejsich zdroju a na zaklade nich spousti a restartuje dalsi procesy. Pockejte, az budete take analyzovat systemove logy (nejaky mezinastroj bude schopen vytvaret ruzne udalosti) a reagovat upstartem na nejruznejsi necekane situace. To znacne zjednodusi spravu systemu.
  • 3. 7. 2007 22:36

    J (neregistrovaný)
    No, viz reakce vyse, mam daleko radsi jednoucelove ale odladene nastroje. A PC opravdu nestartuju 100x za den aby me nejaka vterina navic mohla vytrhnout. Pouzivam Gentoo a mam naopak paralelni start sluzeb vypnut, jelikoz je to prehlednejsi a kdyz se nekde neco potento, tak aspon vim kde.
  • 4. 7. 2007 12:49

    Ondřej Surý
    Zrychlení startu je jenom jeden use case. Okolo které se točí tahle hate-new-stuff diskuze.

    Výhoda upstartu je v tom, že kombinuje možnosti init a rc skriptů dohromady.

    Kolik z vás má puštěného apache z /etc/inittab? A při tom to dává perfektně smysl. Je potřeba, aby existoval proces, který službu restartuje pokud zdechne.

    Pokud si dobře přečtete ten FAQ, tak generování časových událostí v initu dává smysl.

    Jestli se to opravdu použije pro nahrazení klasického crona/atd/anacron, tak to je už záležitost každé distribuce, jak se k tomu postaví. Nenapadá mě teď lepší příklad, ale dá se to pěkně například použít pro SETI@HOME -> nadefinovala by se služba, která by se pouštěla od 23:00 do 06:00.
  • 4. 7. 2007 18:23

    Zdenek
    Podle článku jsem získal dojem, že to bude "jednoúčelový" nástroj (tedy podle unixové "filosofie") -- bude sloužit pro zpracování nejrůznějších událostí. Ale tahle "jednoúčelovost" půjde využít řadou způsobů. Pokud někdo (distribuce, uživatel) bude _chtít_, bude si tím moct nahradit třeba acpid, který slouží pro ošetřování omezené množiny událostí, nebo crond a atd, které slouží pro ošetřování časových událostí (opakovaných, jednorázových).