Hlavní navigace

SuSE podporuje české školství

8. 2. 2000
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ke konci roku 1999 začala společnost SuSE CR, s.r.o. (dceřinná společnost SuSE Linux AG, jedna z předních světových distribucí Linuxu) s výraznou podporou školství v oblasti IT v České republice. K filosofii této softwarové firmy patří podpora českého školství, nejen touto jednorázovou akcí, ale především celoročním kontaktem se školami různých typů.

Firma SuSE CR, s.r.o. v tomto roce zamýšlí poskytovat nejen plné verze svých produktů SuSE Linux, ale také bude pořádat přednášky, a dokonce i zaškolení pracovníků na některých školách do prostředí do práce s operačním systémem SuSE Linux.Od prosince 1999 do konce ledna 2000 předala firma SuSE CR, s.r.o. celkem 66 kusů plně funkčních, pouze dva měsíce starých, verzí operačního systému SuSE Linux 6.2 více jak 60-ti školám všech typů.
Studenti na středních a vysokých školách mají tak možnost se zdarma seznámit s nejnovějšími trendy v oblasti informačních technologií a na vlastní kůži si vyzkoušet práci v perspektivním prostředí OS Linux.

Dne 27.1.2000 byl zástupcům gymnázia Arabská v Praze 6 zástupkyni ředitelky školy RNDr. Zdeňce Hamhalterové a profesorce RNDr. Libuši Hobzové předán marketingovým vedoucím firmy SuSE CR Ing. Miroslavem Oupicem, operační systém SuSE Linux 6.2.

Informace o SuSE

CS24_early

SuSE, firma s více než 250 zaměstnanci patří mezi přední mezinárodní linuxové společnosti. SuSE je zastoupena v Německu, Velké Británii, České republice a v USA. Díky stabilitě a vysoké kvalitě využívá SuSE Linux celosvětově přes 50 000 uživatelů v podnikové sféře. A mnoho dalších v ostatních odvětvích, např. školství.
SuSE nabízí širokou paletu kvalifikovaných služeb a podpory pro použití Linuxu v podnikovém prostředí, tak dobře jako komerční linuxový software a kompletní linuxové systémy. SuSE značně přispívá k linuxovým vývojovým projektům jako Linux kernel, glibc, Xfree86[tm], KDE, ISDN4Linux, ALSA (AdvancedLinux Sound Architecture) a USB (Universal Serial Bus).

Další informace o firmě SuSE CR, s.r.o. získáte na www.suse.cz. Případné dotazy, prosím adresujte na adresu suse@suse.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku