Hlavní navigace

TurboLinux uvádí další generaci TurboCluster Serveru 6.0

18. 10. 2000
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

San Francisco, 17. října 2000 - TurboLinux, Inc., společnost dodávající výkonný Linux, uvádí na trh novou verzi klastrového produktu TurboLinux Cluster Server 6.

Nový Cluster Server 6 obsahuje výrazně vylepšenou klastrovou technologii, která splňuje náročné požadavky zákazníků na stabilitu a dostupnost Internetových služeb. Cluster Server 6 je nově sestaven jako samostatná aplikace, což umožňuje jednoduchou instalaci na systém TurboLinux Server nebo RedHat. TurboLinux přesto stále nabízí možnost klastrování většiny heterogenních systémů jako jsou OS Linux, Unix, Solaris a Microsoft Windows NT/2000.

Cluster Server 6 od TurboLinuxu nabízí zákazníkům jedno z nejdostupnějších a při tom robusních klastrových řešení pro webové služby na trhu. Nová aplikace demonstruje závazek zákazníkům přinášet technologické inovace společně s vysokou dostupností a rozšiřitelností.

TurboLinux Cluster Server 6 je už nyní úpěšně nasazen po celém světě, včetně nového internetového obchodu Birkenstock, světové překladatelské služby Worldlingo.com a jako klastrová infrastruktura největšího ISP v Mediterannean – Planitis.Net.

TurboLinux v nové verzi obsahuje více jak 20 nových funkcí, které výrazně rozšiřují možnosti TurboCluster Serveru 4.0, který byl v minulosti oceněn vydavateli Linux Journalu jako „Nejlepší webové řešení“ a „Nejlepší produkt pro náročné zákazníky“ na prestižní konferenci IT 2000 Sydney.

TurboLinux vyvinul kompletně nové webové administrativní rozhraní nazvané Cluster Management Console (CMC) pro jednoduchou správu, které umožňuje správcům sledovat aktuální stav celého klastru v grafickém provedení včetně zatížení jednotlivých nodů. TurboCluster Server 6 nyní podporuje webové farmy až do počtu 250 klastrů s neomezeným množství nodů.

Více informací o produktu TurboLinux Cluster Server 6 se dozvíte na http://www.tur­bolinux.cz/pro­dukty/tlc/

CS24_early

O společnosti TurboLinux
Společnost TurboLinux, která byla založena v roce 1992, je nejrychleji se rozvíjející světová linuxovská společnost s investicemi přicházejícími z více než 20 globálních počítačových společností, včetně BEA, Compaq, Dell, Intel, Fujitsu, Inprise/Borland, NEC, Novell, SCO Oracle,SGI a Toshiba. Je také vedoucí společností v oblasti dodávek software pro vytváření klastrů pod OS Linux a internacionalizace Linuxu. Vysoce výkonné podnikové aplikace a aplikace pro spotřební trh běží na systémech Intel, Alpha a PowerPC, pracovních stanicích a na serverových platformách a jsou globálně podporovány společnostmi IBM, Hewlett-Packard a SCO. Společnost, jejíž sídlo je v San Francisku, má zastoupení v Tokiu, Beijingu, Hamburku a Sydney. Domovské stránky společnosti jsou umístěny na adresách www.turbolinux­.cz, www.turbolinux­.com a německé na www.turbolinux­.de.

TurboLinux je registrovaná obchodní značka společnosti TurboLinux, Inc. Linux je registrovaná obchodní značka Linuse Torvaldse.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku