Hlavní navigace

Two Tribes otvírá svůj herní engine, chystá se RTS Beyond All Reason

4. 1. 2022
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Beyond All Reason
Společnost Two Tribes uvolnila svůj herní engine pod otevřenou licencí. Chystá se RTS Beyond All Reason s herním enginem SpringRTS. Frontend pro emulátory, herní enginy, videohry, přehrávače médií a jiné aplikace, RetroArch přidává nová jádra.

Two Tribes otvírá svůj herní engine

Nizozemská společnost Two Tribes uvolnila svůj stejnojmenný herní engine pod otevřenou licencí GPLv2. Toto nezávislé vývojářské studio se původně věnovalo hlavně mobilním hrám, později se ale přeorientovalo na herní konzole. Mezi jeho tituly patří například logická hra Toki Tori, 2D střílečka Rive nebo pokračování legendární série Worms: Open Warfare 2. K otevření svého herního enginu se vyjádřili, že se „už nemůžou dočkat, co s ním uživatelé udělají“.

Toki Tori 2+Toki Tori 2+

Chystá se RTS Beyond All Reason

Poháněná herním enginem SpringRTS, který je inspirovaný hrou Total Anihiliation, hodlá se Beyond All Reason stát samostatnou strategickou hrou. Vývojáři nedávno oznámili, že se snaží vylepšit starý engine Spring, aby dosáhli vyššího výkonu a kompatibility s moderními standardy. K tomu patří podpora více vláken a přechod na moderní renderování v OpenGL4. Výsledkem je skutečně vyšší výkon a podpora pro tisíce jednotek a budov v jedné hře.

Beyond All ReasonBeyond All Reason

RetroArch přidává nová jádra

RetroArch je svobodný frontend pro emulátory, herní enginy, videohry, přehrávače médií a jiné aplikace. Spouští programy zkonvertované do dynamických knihoven, které se nazývají jádra. Ve své nedávno vydané verzi 1.9.14 přidává jádra Caprice32 pro osmibitové počítače Amstrad CPC, RACE pro Neo Geo Pocket, gpSP pro Game Boy Advance, Prosystem pro Atari 7800, Beetle PSX pro PlayStation, UAE pro Commodore Amiga, VICE pro osmibitové počítače Commodore a bsnes pro Super Nintendo.

CS24_early

RetroArch

OpenRCT2 přichází s novými funkcemi

OpenRCT2 je otevřený herní engine pro RollerCoaster Tycoon 2, který umožňuje hrát tuto budovatelskou hru z roku 2002 na moderních platformách. V jeho nové verzi 0.3.5 přibyly nové funkce jako například klávesová zkratka pro snímek obrazovky, nové animace, základní podpora TTF v OpenGL (stále ale obsahuje chyby) nebo zvýrazňování prozkoumávaných prvků.

OpenRCT2OpenRCT2

V krátkosti

Vyšel SuperTux 0.6.3, 2D plošinovka inspirovaná sérií Super Mario, kterou lze nově hrát i ve webovém prohlížeči. Reimplementace hry Heroes of Might and Magic II fhereos2 vyšla ve verzi 0.9.10. Otevřená reimplementace strategické hry Caesar III Augustus 3.1 je venku. Vesmírná simulace Naev je ke stažení ve verzi 0.9.1.

SuperTuxSuperTux

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.