Hlavní navigace

USU podepsala smlouvu o spolupráci s Red Hat Inc.

26. 10. 2004
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Tisková zpráva společnosti USU Software, s.r.o.

MÖGLINGEN/RALE­IGH/BRNO (Německo/USA/ČR) 19. října 2004:

Společnost USU Software, člen koncernu USU Software Group Německo, získala smlouvu o spolupráci s celosvětově známým poskytovatelem Open Source a Linux řešení – Red Hat Inc. Na základě této smlouvy bude příští měsíc v Brně sestaven tým dvaceti specialistů-vývojářů, kteří budoupracovat exkluzivně pro Red Hat Inc. Spolupráce obou společností byla zahájena již na začátku července 2004.

Již několik let vyvíjí pro USU tým padesáti českých specialistů vysoce kvalitní IT produkty. Díky spolupráci s Red Hat Inc. posílí společnost svou strategicky důležitou pozici v České republice. Nový tým dvaceti IT odborníků na GNU/Linux bude vyvíjet součásti operačních systémů Red Hat. Společnost Red Hat Inc. bude v tomto případě těžit z dlouholetých zkušeností USU s projektovým controllingem v oblasti IT a s místní pracovní infrastrukturou. V České republice má společnost USU dvě vývojová centra s více než padesáti zaměstnanci – v Brně a Prostějově. Zde jsou vyvíjeny dva základní produkty USU, Valuemation a KnowledgeMiner. Společnost mimoto poskytuje outsourcing vývoje software s využitím Javy/C++ a webové programování.

„Jsme potěšeni, že můžeme spolupracovat se společností Red Hat Inc. jako celosvětovým vedoucím poskytovatelem Open Source Softwaru. Tato spolupráce posílí naše know-how v této oblasti a doplní tak portfolio námi poskytovaných řešení,“ řekl Ing. Martin Šebesta, jednatel USU Software, s.r.o.

„Open source software se zákazníkům jeví jako zajímavý a přesvědčivý díky rychlým inovacím a dostupnosti moderních technologií. Společnost USU Software je velmi vhodná k rozšíření našeho vývoje na open source projektech. Jejich práce bude, stejně jako toto partnerství, pro zákazníky Red Hat přínosem,“ říká Paul Cormier, technický viceprezident společnosti Red Hat Inc.

Společnost USU Software, s.r.o.

Společnost USU Software, s.r.o. působí na českém trhu od roku 1997. Byla založena jako vývojové a konzultační středisko pro mateřskou společnost USU AG. Společnost prošla řadou vývojových etap a prací na projektech, na jejichž základě se vyvinula v profesionální společnost poskytující Off-shore Development a body leasing. Společnost USU Software má k dispozici profesionální vývojový tým, který se zabývá tvorbou software, převážně v jazyku JAVA. Jedná se jak o základní vývoj, tak i o aplikační či zákaznický vývoj.

CS24_early

USU Software, s.r.o. má sídlo v Brně, kde je zároveň i vývojové středisko, a pobočku a vývojové středisko v Prostějově. V současné době ve společnosti pracuje 60 zaměstnanců. Obě pobočky spolu úzce spolupracují.

USU Software, s. r. o.

Bezručova 17a
602 00 Brno
tel: +420 543 422 263
fax: +420 543 422 247

Kontaktní osoba: Ing. Martin Šebesta, jednatel
msebesta@usu.cz
www.usu.cz

Byl pro vás článek přínosný?