Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Výsledky průzkumu: Linux na desktopu (2013) od RomanZ - Jsem poměrně otevřený člověk a tak jsem chtěl...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 9. 2013 23:04

    RomanZ (neregistrovaný)

    Jsem poměrně otevřený člověk a tak jsem chtěl dát Linuxu šanci. Nainstalovat jsem Ubuntu a provozoval asi půl roku, pak sbohem.. Proč? Po samotné instalaci jsem jako uživatel řešil problémy s HW - OK, po dlouhé době jsem našel řešení a zásahem do GRUB jsem ho napravil (snad jsem zkratku nezmrvil). Přesto mě trápilo neustále vypadávající wi-fi a následně problém s instalací tiskárny Brother. Ono by to asi šlo, ale já jsem uživatel a nechci při každém problému trávit dva dny po fórech, abych našel nějaké řešení. Takže dokud Linux nevyřeší zejména stránku ovladačů a systém nepřizpůsobí uživatelům, bohužel nemá na desktopu šanci..
    Abych jen nekritizoval - systém sám o sobě je skvělý, rychlý, vše obsahuje po instalaci, žádné doinstalace antivirů, kodeků, java, atp. - vše tam je. Ale jak říkám, jakmile chci něco doinstalovat, nedej bože nejsou ovladače přímo v systému, je problém, který běžný uživatel není schopný vyřešit.

  • 11. 9. 2013 7:43

    kofolacek (neregistrovaný)

    bezny uzivatel by nemel resit instalaci os, a instalace z repozitaru jsou jednodussi nez na majoritnich systemech..