Hlavní navigace

XML Prague 2006

9. 1. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Také v letošním roce se v budově MFF UK na Malostranském náměstí uskuteční mezinárodní konference XML Prague. Hlavním, nikoli však výlučným, tématem pro tento rok jsou nativní XML databáze a dotazovací jazyky. Stejně jako loni budou jádro programu tvořit přednášky uznávaných osobností v oboru XML. Přesná podoba programu bude k dispozici na začátku března.

Také v letošním roce se v budově MFF UK na Malostranském náměstí uskuteční mezinárodní konference XML Prague. Hlavním, nikoli však výlučným, tématem pro tento rok jsou nativní XML databáze a dotazovací jazyky. Stejně jako loni budou jádro programu tvořit přednášky uznávaných osobností v oboru XML. Přesná podoba programu bude k dispozici na začátku března.

Konferenci pořádají Institut teoretické informatiky a Ginger Alliance, s.r.o.. Hlavním mediálním partnerem je server Root.cz. Jazykem konference je angličtina, přednášky budou určeny zejména vývojářům, webovým designérům, správcům obsahu a studentům. Bude předpokládána základní znalost XML.

XML Prague

Oproti loňsku organizátoři plánují nabídnout více prostoru účastníkům. Konference bude rozšířena o nedělní dopoledne, kdy budou probíhat paralelní workshopy a další akce z iniciativy účastníků. Hlavní součástí „workshopového“ programu bude evropské setkaní vývojářů a uživatelů databáze eXist. Každý účastník také může přihlásit vlastní krátký příspěvěk, který bude moci prezentovat během zvláštního bloku a jehož abstrakt bude zařazen do konferenčního sborníku. Zájemci o vystoupení s delším příspěvkem v hlavním konferenčním programu mohou kontaktovat organizátory na e-mailové adrese uvedené na webu.

Jinou letošní novinkou je zavedení nepříliš vysokého registračního poplatku (200 Kč celý program, 150 Kč sobotní konference). Důvodem není potřeba vylepšit rozpočet konference, ale nutnost lépe odhadnout počet účastníků. Loňská zkušenost ukázala, že bezplatná registrace je k tomuto účelu bohužel nedostatečná. Výše poplatku byla stanovena tak, aby přibližně odpovídala nákladům na občerstvení pro jednoho účastníka.

CS24_early

Registrace již byla zahájena. Těšíme se na vaši aktivní účast.

organizační tým XML Prague 2006

Byl pro vás článek přínosný?