Hlavní navigace

Záštitu nad projektem OSS Alliance přebírá MI ČR

10. 6. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nově založená nezisková organizace OSS Alliance získala oficiální záštitu od Ministerstva informatiky ČR nad celým projektem. OSS Alliance je sdružením odborníků z řad akademické sféry, zástupců veřejné správy, členů open-source projektů a dalších odborníků, jehož cílem je podpora a výzkum v oblasti nasazování open-source řešení především ve veřejné správě a školství.

Nezisková organizace OSS Alliance získala oficiální záštitu od Ministerstva informatiky ČR nad celým projektem.

OSS Alliance je sdružením odborníků z řad akademické sféry, zástupců veřejné správy, členů open-source projektů a dalších odborníků, jehož cílem je podpora a výzkum v oblasti nasazování open-source řešení především ve veřejné správě a školství, podpora samotných open-source projektů a spolupráce s obdobnými projekty a organizacemi v ČR i v rámci EU.

„Užší spolupráce s Ministerstvem informatiky ČR je pro OSS Allianci velice důležitá jak při realizaci projektů v českém prostředí, tak při spolupráci s ostatními projekty Evropské unie.”, řekl Filip Molčan, předseda sdružení.

Využitím open-source programového vybavení lze ve veřejné správě ušetřit nemalé prostředky za licenční poplatky, jak ukazují četné implementace po celém světě. V posledních letech OSS/FS podporují i velcí hráči na poli IT – IBM, Novell, HP, Acer a další. Generálním partnerem OSS Alliance v ČR se stala společnost IBM, dalšími partnery potom společnosti Novell, Sun Microsystems a další.

„Ministerstvo informatiky je zástupcem České republiky v programu Evropské unie IDABC. Jednou z oblastí, na které je program zaměřen, je i open source, konkrétně problematika Open Dokument Format a nové formy licence, takzvané European Union Public Licence. Vzhledem k tomuto angažmá spolupráci s občanským sdružením OSS Alliance rozhodně vítáme.”, potvrdila tisková mluvčí Ministerstva informatiky, Klára Volná.

root_podpora

Server Root.cz se stal hlavním mediálním partnerem OSS Alliance.

KONTAKT:
Tiskový mluvčí
Martin Chlouba
martin.chlouba@oss.cz
Tel. +420 777 932 247

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku