7. ročník LinuxExpo 2007 opět s konferencí Open Government

8. 2. 2007

Ve dnech 17. - 18. dubna, se v konferenčním centru Hotelu Olympik Artemis, již po sedmé uskuteční odborná konference a výstava o Linuxu a Open Source Software LinuxExpo 2007. Součástí letošního ročníku bude opět konference Open Government 2007 – Open Source ve veřejné správě.

„I letos se bude konat konference Open Government 2007, která je již tradičně věnována problematice Open Source, Linuxu a otevřených formátů ve veřejné správě. Tento rok bude v rámci LinuxExpa věnována pozornost i samotným Open Source projektům mimo veřejnou správu v rámci Open Source Day. Ve spojení s konferencí Open Government 2007 se stává LinuxExpo opravdu unikátní konferencí v rámci celé Evropy,” dodává Filip Molčan, předseda organizace OSS Alliance.

V bohatém programu přednášek i prezentací na výstavních plochách se představí společnosti dlouhodobě spojené s OSS jako např. IBM, Servodata, Oracle, HP, Red Hat, SGI a další. Můžete se také těšit na řadu českých i zahraničních osobností ze světa Open Source. LinuxExpo představí tradiční i nová řešení při užívání softwaru s otevřeným zdrojovým kódem. Výhody i zkušenosti budou odborné i laické veřejnosti prezentovány na případových studiích.

První den, letošní dvoudenní konference a výstavy LinuxExpo, bude spojen s Open Government Day, během kterého proběhne program určený především veřejné správě. Druhý den, v rámci Open Source Den, bude vyhrazen prostor pro prezentace Open Source projektu.

Společnost IBM, generální partner akce, spojilo Linux s podporou otevřených standardů, které překračují limity proprietárních softwarových a hardwarových řešení. IBM podporuje a vyvíjí Linuxová řešení a v současné době nabízí portfolio s více než 360 IBM softwarovými produkty provozovaných na Linuxu. S některými z nich budete mít možnost se na konferenci a výstavě LinuxExpo 2007 seznámit. Společnosti HP, Oracle, Red Hat a Servodata ukážou jak zachovat vložené a rozložit budoucí potřebné investice pro nové projekty.

Odborným garantem akce se stala organizace OSS Alliance, společnost pro výzkum a podporu Open Source. Více informací naleznete na internetových stránkách LinuxExpa 2007 www.linu­xexpo.cz. Mediálními partnery konference jsou servery Lupa.cz a Root.cz.

Exponet s.r.o. – pořadatel odborně zaměřených konferencí, veletrhů a výstav. Portfolio služeb zahrnuje pořádání firemních prezentací, seminářů, tiskových konferencí a společenských akcí a realizaci výstavních expozic a stánků na tuzemských i zahraničních veletrzích. Mezi největší pořádané akce patří konference a výstavy: IT Security Workshop, Mobile and Wireless Solutions, LinuxExpo, IT Business Solutions, IP Telephony Workshop či Data Storage Workshop. Více na www.expo-net.cz.

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

DigiZone.cz: Sony KD-55XD8005 s Android 6.0

Sony KD-55XD8005 s Android 6.0

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Babiš: E-shopy z EET možná vyjmeme

Babiš: E-shopy z EET možná vyjmeme

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání