Check Point nabízí bezkonkurenční poměr mezi výkonem a cenou

Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, oznámil přelom v oblasti bezpečnostního software pro nejnáročnější síťová prostředí. Díky spojení dvoujádrových procesorů Intel Xeon 5100 a softwarového integrovaného bezpečnostního řešení Check Point VPN-1 Power nabízí Check Point nejvýkonnější firewall, VPN a ochranu proti narušení sítě ve své třídě.

„Dvoujádrové procesory Intel Xeon 5100 nabízejí lepší správu napájení, spolehlivost i rychlost a dokáží zvýšit výkon serveru až dvaapůlkrát ve srovnání s předchozími jednojádrovými procesory,” uvedl Ton Steenman, generální manažer divize serverových procesorů společnosti Intel. „Check Point těchto vlastností dvoujádrových procesorů využívá k tomu, aby nabídl vysoce výkonný bezpečnostní software zákazníkům všech velikostí.”

Nové řešení dosahuje rekordního výkonu 10 Gb/s, tato datová propustnost přesahuje možnosti řady nákladných specializovaných hardwarových řešení, zákazník však může využít výhody otevřeného řešení. Vysokého výkonu dosáhli vývojáři společnosti Check Point úpravami BIOSu a optimalizací technologie Check Point SecureXL pro efektivní využití potenciálu dvoujádrových procesorů Intel Xeon 5100. Využití standardního hardware zákazníkům umožňuje celý systém flexibilně upgradovat spolu s rostoucími požadavky, jež přinášejí datově náročné technologie, jako je VOIP, digitální televize či výměnné sítě.

„Vysoce výkonné bezpečnostní systémy se stávají nutností ve stále větším okruhu firem kvůli razantnímu průniku datově náročných aplikací do běžného pracovního prostředí,” řekl Luděk Hrdina, marketing manager společnosti Check Point Software Technologies. „Prostřednictvím dvoujádrových procesorů řady Intel Xeon 5100 jsme jako první dosáhli datové propustnosti 10 Gb/s. Žádné jiné bezpečnostní softwarové řešení na otevřeném serveru se tomuto výkonu ani nepřibližuje, a cena našeho řešení je přitom bezkonkurenčně nízká.”

Výhody výkonu

Check Point VPN-1 Power dosahuje bezkonkurenčního poměru cena/výkon. Klíčové parametry přitom zahrnují:

• 10 Gb/s propustnost při zajišťování bezpečnosti síťové komunikace na referenčním serveru – nejlepší poměr ceny a výkonu dosažený v rámci všech dostupných bezpečnostních systémů
  • 430 Mb/s propus­tnost s aktivním firewallem a ochranou proti narušení sítě v režimu hloubkové kontroly datových paketů
  • propustnost 2 000 000 paketů za sekundu při zabezpečení nových komunikačních technologií jako je VoIP a streamované video bez snížení kvality přenášeného zvuku a obrazu
  • datová propustnost až 3,17 Gb/s při zajištění šifrované komunikace prostřednictvím IPSec VPN na referenční platformě

Cena a dostupnost

Bezpečnostní řešení Check Point VPN-1 Power je okamžitě dostupné s cenou začínající na 3000 USD (bez nákladů na hardware).

Plné znění tiskové zprávy naleznete na www.checkpoin­t.com.

Lupa.cz: Kdo pochopí vtip, může jít do ČT vyvíjet weby

Kdo pochopí vtip, může jít do ČT vyvíjet weby

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: Taky věříte na pravidlo 5 sekund?

Taky věříte na pravidlo 5 sekund?

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Měšec.cz: mBank cenzuruje, zrušila mFórum

mBank cenzuruje, zrušila mFórum