Letošní ročník LinuxExpa 2007 zahájí Michael Meeks

15. 3. 2007

Již 7. ročník konference a výstavy LinuxExpo 2007 se koná ve dnech 17. - 18. dubna v konferenčním centru Hotelu Olympik Artemis Praha. Na LinuxExpu budete mít možnost se seznámit s předním vývojářem OpenOffice.org Michaelem Meeksem. V rámci bohatého konferenčního programu vystoupí řada dalších osobností z oblasti Open Source a Linuxu.

Na 7. ročníku LinuxExpa se návštěvníci mohou seznámit s přednáškami, prezentacemi a praktickými ukázkami předních společností z oblasti OSS jako např. IBM, Servodata, Oracle, HP, Red Hat, SGI, Sun, Eset software a mnoho dalších. Vybrali jsme pro Vás nejzajímavější tipy co na konferenci a výstavě shlédnout.

O úvod konference se postará Michael Meeks, přední vývojář OpenOffice.org, přednáškou o světě OpenOffice. Spolu s tímto nadšeným příznivcem otevřeného softwaru, který v současné době pracuje ve společnosti Novell jako vedoucí vývojářského týmu OpenOffice.org, se podíváme na válku v oblasti formátů dokumentů. Snad vás přesvědčí o tom, že tím nejlepším místem, kde můžete přispět ke svobodě, je OO.o.

V následující přednášce zástupci společnosti IBM ohlásí novou generaci softwarových nástrojů pro komunikaci a spolupráci IBM Lotus Notes 8, což stojí jistě za pozornost. Tématem dalších prezentací bude využití vlastních produktů v linuxovém prostředí, např. Nástroje pro management serverů a virtualizaci. V závěru přednáškového bloku společnosti IBM se můžete těšit na velmi zajímavou případovou studii na Linuxu.

Jako součást LinuxExpa je pro návštěvníky připraven program zaměřený na veřejnou správu, „Open Government den“. V této části prvního dne konference se společnost Microsoft zaměří na OpenXML, bude řeč o grafickém rozhraní KDE a vystoupí i předseda organizace OSS Alliance Filip Molčan. S projektem OpenSolaris, který má za sebou téměř dva roky existence, vás seznámí odborníci ze společnosti Sun Microsystems. Další prezentace Open Source projektu, t.j. nekomerčních projektů a vzdělávacích programů z oblasti open source softwaru, jako je např. celosvětový komunitní projekt openSUSE, proběhnou druhý den konference a výstavy LinuxExpo v rámci „Open Source dne“. Odpověď na otázku jak v rámci rostoucí firmy sdílet informace a dokumenty Vám přinese přednáška společnosti Oracle Czech.

Pokud Vás zajímají spíše konkrétní praktické ukázky budete mít především druhý den konference opravdu plný program. Neměli byste si nechat ujít RedHat Claster Suite předvedený společností Enlogit, využití virtualizace Red Hat Enterprise Linux společnosti Red Hat Czech, implemetaci iSCSI pole společností REKONix či ukázku cest zhodnocení LINUX platformy společností SYBASE. „Věřím, že budete mít během obou dnů letošního LinuxExpa možnost získat řadu nových poznatků, zkušeností i názorů z oblasti Linuxu a Open Source, které využijete pro své rozhodování při hledání vhodného řešení pro vaší firmu“, říká Michal Franěk, ředitel společnosti Exponet, která LinuxExpo pravidelně pořádá.

Odborným garantem akce je organizace OSS Alliance.

Server Root.cz je hlavním mediálním partnerem LinuxExpa.

Možnosti registrace a další informace naleznete na www.linuxexpo.cz.

Za Exponet s.r.o.
Jolana Jakoubková
jolana.jakoubkova@expo-net.cz
tlf.: +420 226 066 933

Exponet s.r.o. – pořadatel odborně zaměřených konferencí, veletrhů a výstav. Portfolio služeb zahrnuje pořádání firemních prezentací, seminářů, tiskových konferencí a společenských akcí a realizaci výstavních expozic a stánků na tuzemských i zahraničních veletrzích. Mezi největší pořádané akce patří konference a výstavy: IT Security Workshop, Mobile and Wireless Solutions, LinuxExpo, IT Business Solutions, IP Telephony Workshop či Data Storage Workshop. Více na www.expo-net.cz.

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Lupa.cz: Slevové šílenství je tu. Kde nakoupit na Black Friday?

Slevové šílenství je tu. Kde nakoupit na Black Friday?

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Baletky propagují zdravotní superpostel

Baletky propagují zdravotní superpostel

Vitalia.cz: Říká amoleta - a myslí palačinka

Říká amoleta - a myslí palačinka

DigiZone.cz: Sony KD-55XD8005 s Android 6.0

Sony KD-55XD8005 s Android 6.0

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: 1. den EET? Problémy s pokladnami

1. den EET? Problémy s pokladnami

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu