LinuxExpo 2006: letos ještě pestřejší a rozsáhlejší

14. 3. 2006

Ve dnech 10. až 12. dubna 2006 se již pošesté uskuteční odborná konference a výstava LinuxExpo, která je svým zaměřením na Linux a otevřený software největší svého druhu ve střední Evropě. V rámci bohatého konferenčního programu představí firmy, které mají na poli OSS dlouholeté zkušenosti, nejnovější technologie a řešení. Novinkou letošního ročníku je konference Open Government 2006: Open Source ve veřejné správě.

Cílem LinuxExpa je zprostředkovat odbormé i laické veřejnosti zkušenosti s nasazením a užíváním softwaru s otevřeným zdrojovým kódem a v teorii i na praktických příkladech předvést, jaké další výhody kromě výrazného zjednodušení IT infrastuktury a snížení nákladů na vlastnictví operační systém Linux a ostatní OSS přináší.

V průběhu třídenního programu prezentací, seminářů, odborných a popularizačních přednášek nastíní svůj vztah a přínos k OSS společnosti jako je např. IBM, Servodata, ESET Software, QCM, SUN Microsystems, Silicon Graphics, Oracle, Hewlett Packard a mnoho dalších.

Víte, proč IBM tak mohutně podporuje otevřené standardy a investuje do jejich vývoje či jak řeší elektronickou výměnu dokumentů pomocí systému eBDX? Znáte IBM Bladecenter? Zajímáte se o Red Hat Enterprise Linux, jeho implementaci či poslední novinky z jeho vývoje? Patříte mezi podniky malé a střední velikosti a ocenili byste spolehlivé a bezpečné řešení IT infrastruktury či dostupné řešení emailového serveru? Chcete se seznámit s českou lokalizovanou verzí Compiere – nejúspěšnějšího ERP/CRM systému na světě? Nejen na tyto otázky přinese odpověď právě letošní LinuxExpo.

Novou, samostatnou součástí LinuxExpa bude v tomto roce poprvé konference Open Government 2006, zaměřená na využívání otevřeného softwaru a podporu otevřených formátů ve veřejné správě. Konferenci pořádá Ministerstvo informatiky ČR ve spolupráci s organizací OSS Aliance. S podrobnostmi a programem se zájemci mohou seznámit na stránkách www.oss.cz/open­government.

Prostor na konferenci ovšem dostane již tradičně i nezisková vývojářská komunita s nekomerční projekty. Ta v rámci samostatné sekce Free & Open Zone, která proběhne pod záštitou společnosti Liberix, nabídne např. novinky v Mozille, zkušenosti ze svobodné distrubice openSUSE, či představí tvorbu kvalitní 3D grafiky pomocí programu Blender.

V závěru konference proběhne diskuse nad výsledky prvního ročníku ankety Czech Open Source 2006, kterou pořádá server o Linuxu a OSS Root.cz.

Pro kompletní informace o programu konference a pro rezervaci míst na jednotlivé přednášky, navštivte internetové stránky konference www.linuxexpo.cz Upozorňujeme, že kapacita přednáškových sálů je omezená.

Server Root.cz je hlavním mediálním partnerem odborné konference a výstavy LinuxExpo.

Pro další informace kontaktujte:
Za Exponet s.r.o.
Michal Franěk
michal.franek@expo-net.cz
tlf.: +420 226 066 933

Vitalia.cz: I církev dnes vyrábí potraviny

I církev dnes vyrábí potraviny

Vitalia.cz: Žloutenka v Brně: Nakaženo bylo 400 lidí

Žloutenka v Brně: Nakaženo bylo 400 lidí

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Podnikatel.cz: Platební brány a EET? Stále s otazníkem