LinuxExpo 2008: open-source software v praxi

25. 3. 2008

Osmý ročník výstavy a konference o open source software a Linuxu se zaměřuje především na realizované projekty a případové studie s využitím otevřeného software. Součástí letošního ročníku LinuxExpa bude opět konference Open Government. Prostor dostanou i neziskové a vzdělávací programy ve Free & Open Zone. V panelových diskusích i zajímavém programu vystoupí řada odborníků z oblasti open source a Linuxu. LinuxExpo 2008 proběhne 15. a 16. dubna v konferenčním centru hotelu Olympik Artemis Praha.

Na úvod dvoudenní konference LinuxExpo 2008 vystoupí velmi zajímavá osobnost z centrály Google v Mountain View v Kalifornii a přiblíží vám vztah Google k open source.

V průběhu úterního dopoledne se budeme věnovat Linuxu a technologiím IBM. Mezi témata budou patřit Tivoli nástroje pro správu heterogenního a Linux prostředí, Open Client, Blade servery a nebude chybět aní případová studie nasazení linuxového řešení. Podtitul „Pomůžeme Vám obhájit Linux u vašich šéfů“ patří středečnímu dopoledni, kdy vám nabídneme řešení HP + Red Hat + Oracle.

Aktuální informace o projektu CzechPOINT a dalších projektech veřejné správy získáte na konferenci Open Government, která je součástí LinuxExpa. Ministerstvo vnitra České republiky ve spolupráci s OSS Alliancí vás seznámí s využíváním otevřeného software a podporou otevřených formátů ve veřejné správě v rámci projektu CzechPOINT.

Ve středečním přednáškovém programu se představí Free&Open Source projekty. Seznámíte se např. s komplexním linuxovým řešením na základní škole v Přerově, využíváním otevřených webových řešení ve školství nebo s novinkami OpenSUSE. Jistě zajímavá bude přednáška pana Krčmáře, Root.cz, s názvem Je open source opravdu zadarmo?

Během dvou dnů konference a výstavy LinuxExpo 2008 se vám budou dále prezentovat např. společnosti SUN Microsystems, REKONix, Linworx, Enlogit, IceWarp, SILICON GRAPHICS a další. Při prezentaci případových studií budete moci diskutovat o problémech i pozitivech jednotlivých řešení přímo se správci těchto systémů.

Na přípravě Free&Open Zone se letos podílí obecně prospěšnou společnost Liberix. Mezi výstavními stánky nebudou chybět projekty KDE, OpenSuse, Jabbim, Slax či Linux pro nevidomé. Čtvrtá verze prostředí KDE je zcela jistě jedním z nejočekávanějších projektů ve světě open-source softwaru. Ve Free(b)soft laboratoři je řešena problematika zpřístupnění počítačů slepým a těžce zrakově postiženým.

Na letošní LinuxExpo je toho připraveno mnoho co stojí za to vidět či slyšet. Podrobný program a registrace naleznete na www.linuxexpo.czNa letošní LinuxExpo je toho připraveno mnoho co stojí za to vidět či slyšet. Podrobný program a registrace naleznete na www.linuxexpo.cz. Server Root.cz je hlavním mediálním partnerem akce.

DigiZone.cz: ČRo rozšiřuje DAB do Berouna

ČRo rozšiřuje DAB do Berouna

Root.cz: Telegram spustil anonymní blog Telegraph

Telegram spustil anonymní blog Telegraph

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Podnikatel.cz: 1. den EET? Problémy s pokladnami

1. den EET? Problémy s pokladnami

120na80.cz: Jak oddálit Alzheimera?

Jak oddálit Alzheimera?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Vitaminová abeceda

Vitaminová abeceda