Novell na veletrhu Invex – Digitex 2006

Společnost Novell představí na letošním ročníku veletrhu Invex – Digitex novou generaci linuxových řešení pro podniky i domácnosti, řešení identity managementu i firemní komunikace; Novell se s produktem SUSE Linux Enterprise Desktop 10 zúčastní soutěže o Křišťálový disk.

Společnost Novell-Praha se po delší odmlce opět zúčastní veletrhu Invex – Digitex. Ve stánku č. 06 v pavilonu B představí Novell na ploše 400 m2 všechny své tradiční produkty z oblasti open source i komerčně distribuovaného softwaru.

Klíčovou součástí invexové expozice Novellu bude prezentace nedávno uvedené nové generace otevřeného podnikového systému SUSE Linux Enterprise 10. Unikátní řešení pro pracovní stanice i servery nabízí spolehlivou a bezpečnou operační platformu podnikům i státním institucím. Produktovou řadu SUSE Linux Enterprise tvoří systémy SUSE Linux Enterprise Desktop a SUSE Linux Enterprise Server.

Pro návštěvníky z řad domácích uživatelů bude připravena prezentace komunitní distribuce Linuxu, která byla nedávno přejmenována na openSUSE. Aktuálně dostupná verze openSUSE 10.1 je první distribucí SUSE Linuxu, která vznikala plně ve spolupráci s komunitou open source. Domácím uživatelům nabízí openSUSE 10.1 operační systém plně vybavený na práci multimédii, internetem i dokumenty.

Mezi vystavovanými produkty nebudou chybět ani tradiční podniková řešení Novellu jako například oceňovaný nástroj na správu identit a uživatelských účtů Novell Identity Manager 3 nebo komplexní nabídka řešení firemní infrastruktury IT, která se skládá z aplikačního serveru Novell Open Enterprise Server (s jádrem Linux nebo NetWare), spolehlivého komunikačního řešení Novell GroupWise 7 a nástroje na správu hardwarového a softwarového vybavení firem Novell ZENworks 7.

SUSE Linux Enterprise Desktop 10 bude soutěžit o Křišťálový disk Společnost Novell přihlásila do soutěže o Křišťálový disk podnikový operační systém SUSE Linux Enterprise Desktop 10. SUSE Linux Enterprise Desktop 10 obsahuje to nejlepší ze světa otevřeného softwaru v kombinaci se snadnou správou a podporou silné firmy. Přináší snadné ovládání a řadu nových funkcí, včetně grafiky Xgl, integrovaného vyhledávání a sady kancelářských aplikací OpenOffice.org 2.0, Novell Edition. SUSE Linux Enterprise 10 je primárně určený pro podnikové pracovní stanice, je však možné jej použít rovněž i v pokladnách nebo implementacích tenkých klientů.

„Cílem naší rozsáhlé prezentace na letošním Invexu je přiblížit linuxová řešení Novellu firemním i domácích uživatelům,“ říká Aleš Kučera, ředitel společnosti Novell-Praha. „Velké naděje na úspěch u návštěvníků vkládáme do produktu SUSE Linux Enterprise Desktop 10, který bude středem naší expozice.“

Odborné prezentace

Novell se zúčastní rovněž konferenční části veletrhu Invex – Digitex 2006, se svými prezentacemi vystoupí zástupci společností Novell, ClarioNet s.r.o., TDP s.r.o. a IZIP, a.s.

Témata přednášek:

SUSE Linux Enterprise Desktop – představení nové generace desktopového produktu s unikátními vlastnostmi. Předvedeno bude akcelerované grafické rozhraní XGL i podpora různého hardwaru a pracovní scénáře. Jedna z přednášek bude věnována komentované instalaci a konfiguraci tohoto produktu.

Multimédia v Linuxu – přednáška věnovaná problematice multimédií v Linuxu, známých technologických a licenčních problémů a jejich řešení.

Virtualizace XEN – demonstrace a vysvětlení virtualizačního rámce XEN, který umožňuje provoz několika virtuálních serverů na jediné sadě hardwaru, jejich migraci mezi fyzickými stroji a alokaci dostupných zdrojů.

Identity Management – řízení identit, problematika bezpečnosti a ukládání uživatelských účtů a technologie Novell Identity Manager.

Infrastrukturní produkty Novell – představení a seznámení s infrastrukturními produkty společnosti Novell. AppArmor – technologie umožňující bezpečné oddělení procesů v prostředí linuxových systémů a dosažení vyšší úrovně bezpečnosti provozovaných služeb. Novell je po akvizici společnosti Immunix hlavním vývojářem této komponenty.

OpenOffice.org – kancelářský balík splňující standardy OpenDocument a vyhovující širokým potřebám uživatelů v kancelářích. Novell je důležitým přispěvatelem do OpenOffice.org a pro SUSE Linux Enterprise Desktop vyvíjí také upravenou variantu označenou Novell Edition.

SAMBA – sada služeb umožňující zejména spolupráci stanic vybavených Windows s linuxovými servery, ale také provoz linuxových pracovních stanic v prostředí Windows serverů. Zmiňovány budou poslední novinky ve spolupráci s ActiveDirectory a další rozvoj této komponenty.

XGL – akcelerované grafické rozhraní, které Novell jako první uvedl v desktopovém balíku softwaru pro nasazení ve firmách.

iSCSI – v současnosti vynikající a levný nástroj pro budování diskového pole na úrovni SAN nebo NAS bez nutných investic do specializovaných a drahých komponent.

Partnerské přednášky:

ClarioNet s.r.o.

Správa identit od A do Z – stručný průvodce problematikou.

Použití Novell IM ve virtuálním podniku – demo: Novell Identity Manager + NSure Audit + password synchronization + docházkový systém (SQL) + personální aplikace (SQL) + Novell eDirectory (eGuide, Virtual Office) + MS Adir + Exchange + portál pro řízení workflow.

TDP s.r.o.

GroupWise a Linux – GroupWise Cross Platform Client, Evolution, KMail, GW Messenger Client. GAIM GroupWise pro Linux – server.

Future groupware archivation needs Reload – archivation and online backup/restore solution.

IZIP, a.s.

Elektronická zdravotní knížka IZIP.

Rozvoj moderních komunikačních technologií ve zdravotnictví.

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Podnikatelům dorazí varování od BSA

Podnikatelům dorazí varování od BSA

Podnikatel.cz: Dárkové poukazy. Vaše byznys výhra

Dárkové poukazy. Vaše byznys výhra

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Vitalia.cz: I církev dnes vyrábí potraviny

I církev dnes vyrábí potraviny

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Měšec.cz: mBank cenzuruje, zrušila mFórum

mBank cenzuruje, zrušila mFórum

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu