Novell se v hodnocení řešení správy přístupu na web umístil v kvadrantu lídrů

Společnost Novell oznámila, že se ve zprávě Magic Quadrant for Web Access Management, 1H06 (Kouzelný kvadrant řešení správy přístupu na web za první pololetí roku 2006) agentury Gartner, Inc. umístila v kvadrantu lídrů. Gartner při hodnocení vychází z ucelenosti vize dodavatelů a z jejich schopnosti ji úspěšně realizovat. Novell nedávno uvedeným řešením správy přístupu na web Novell Access Manager 3 dále zdokonalil svou nabídku v oblasti zabezpečení přístupu.

Novell Access Manager zajišťuje jednoduchý a bezpečný přístup pro zákazníky, partnery a zaměstnance a pomáhá tak organizacím zvyšovat produktivitu uživatelů, optimalizovat jejich správu a zvyšovat zabezpečení.

„Jsme přesvědčeni, že ocenění našeho úspěchu na trhu řešení správy přístupu na web agenturou Gartner dále podtrhuje ohromný zájem o Novell Access Manager, s nímž se od jeho uvedení setkáváme,“ řekl Jeff Jaffe, výkonný viceprezident a technologický ředitel společnosti Novell. „Novell Access Manager, coby klíčový produkt našeho oceňovaného portfolia řešení zabezpečení a správy identit, šetří společnostem čas a peníze tím, že zjednodušuje a zabezpečuje přístup k informacím a službám v širším podniku.“

Novell Access Manager řeší hlavní problémy přístupu v širším podniku – což je celý ekosystém partnerů, zákazníků a zaměstnanců, s nimiž firmy každodenně spolupracují. Novell Access Manager poskytuje funkčnost jediného přihlášení na web a řadu dalších vyspělých funkcí včetně standardizované federace identit, vícefaktorové autentizace, šifrování dat a zabezpečeného připojení technologií SSL VPN pro místní i vzdálené uživatele. Obsahuje také nativní podporu široké řady platforem a adresářových služeb, takže slouží jako skutečně jednotné, centralizované a bezpečné řešení správy přístupu pro podniky.

O kvadrantu lídrů se ve zprávě agentury Gartner píše: „Integrace technologií získaných akvizicemi pokročila, dodavatelé větších platforem využili svou výhodu u vlastních základen zákazníků a absence odlišností, která v loňské zprávě Magic Quadrant bez jasného lídra přímo bila do očí, skončila. Dodavatelé si našli několik různých způsobů, jak si vytvořit vedoucí pozici, zejména kombinováním funkcí federace identit a správy identit a přístupu pro webové služby. Vizionářské firmy v oblasti správy přístupu na web (WAM) se zabývají integrací s produkty řízení přístupu na síť. Velká pozornost je také věnována podpoře detailního definování oprávnění a přístupu k jiným než webovým prostředkům, i když tyto funkce zatím zavedlo jen málo podniků. Zaznamenali jsme však zvýšené diskuze o možnosti centralizovaného úložiště zásad oprávnění, které by využívaly všechny aplikace – a právě takovou funkčnost mohou velmi dobře poskytovat řešení WAM.“

Umístění dodavatelů v kouzelném kvadrantu agentury Gartner se odvíjí od několika kritérií, která vyjadřují jejich obchodní i technické přednosti. Dodavatelé se mohou umístit v kvadrantu lídrů, vyzyvatelů, vizionářů nebo okrajových hráčů. Lídry Gartner definuje jako ty, kteří si v současné době vedou dobře, mají jasnou představu o budoucím vývoji trhu a aktivně rozvíjejí své schopnosti, aby si pozici na trhu udrželi.

Novell Access Manager je stěžejní produkt oceňované řady řešení Novellu pro správu identit a zabezpečení. Poskytuje funkce správy přístupu na web, které se doplňují s funkcemi řešení Novell Identity Manager a s funkcemi špičkového řešení správy bezpečnostních informací a událostí Sentinel. Další informace o řešeních zabezpečení a správy identit společnosti Novell jsou k dispozici na webu www.novell.com/so­lutions/securi­tyandidentity.

Vitalia.cz: Taky věříte na pravidlo 5 sekund?

Taky věříte na pravidlo 5 sekund?

Vitalia.cz: Poznáte poctivé suroviny na pečení cukroví?

Poznáte poctivé suroviny na pečení cukroví?

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Vitalia.cz: I církev dnes vyrábí potraviny

I církev dnes vyrábí potraviny

Podnikatel.cz: Podnikatelům dorazí varování od BSA

Podnikatelům dorazí varování od BSA

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru