První komplexní řešení zabezpečení online transakcí na světě

13. 10. 2006

polečnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) oznámila dostupnost aplikace Norton Confidential, která je prvním komplexním řešením zabezpečení online transakcí na světě. Aplikace Norton Confidential poskytuje zákazníkům bezpříkladnou dvouúrovňovou ochranu před nejnebezpečnějšími nástroji útočníků: podvodnými phishingovými weby a vyzvědačským crimewarem.

Aby dále posílila důvěru spotřebitelů při provádění transakcí online, aplikace Norton Confidential zvyšuje ochranu v okamžiku, kdy jsou spotřebitelé nejvíce ohroženi – když předávají své citlivé důvěrné osobní údaje, jako jsou hesla a čísla účtů. Co je ještě důležitější, aplikace Norton Confidential zbavuje zabezpečení obvyklého tápání prostřednictvím srozumitelných vizuálních indikátorů, ze kterých mohou spotřebitelé vyčíst, jestli je provedení online transakce bezpečné.

Podle studie, kterou pro společnost Symantec zpracovala v říjnu 2005 společnost Harris Interactive, říká 71 % spotřebitelů, že „nemají dobrý pocit“, když předávají osobní údaje online, a 53 % uvádí, že se „velice obávají“ krádeže identity online. Existuje závažný důvod, proč by spotřebitelé měli být obezřetní ve vztahu k zabezpečení online. Rostoucí hrozbu vůči spotřebitelům provádějícím online transakce představuje crimeware, což je podmnožina škodlivého kódu zaměřená na zcizování informací a identity. V nejnovější zprávě Internet Security Threat Report společnosti Symantec se uvádí, že v období od ledna do června 2006 ohrozilo 30 z 50 nejčastěji předaných vzorků nebezpečného kódu důvěrné informace uživatele. Aplikace Norton Confidential je jediné řešení zabezpečení transakcí, které chrání jak před phishingem, tak před crimewarem. Nejen, že je spotřebitelům znemožněn přístup na phishingový web, nebo jsou před ním varováni, ale ochrana před crimewarem poskytovaná aplikací Norton Confidential se zaměřuje na blokování pokusů vyzvědačského softwaru o zaznamenávání stisků kláves a snímání obrazovek při samotné online transakci.

„Komplexní řešení zabezpečení transakcí potírající podvody online na úrovni phishingu a crimewaru je to, co současní internetoví spotřebitelé potřebují,“ řekl Jonathan Singer, analytik společnosti Yankee Group. „Uživatelé počítačů mají menší důvěru v Internet a transakce prováděné online. Produkt jako Norton Confidential je reakcí na rostoucí potřebu trhu a pomáhá zajistit a posílit důvěru spotřebitelů ve svět online.“

„Na domácí uživatele počítačů útočí počítačoví zločinci, jejichž cílem je obohatit se podváděním spotřebitelů. Tato prostá realita přivedla společnost Symantec k vytvoření aplikace Norton Confidential,“ řekl Enrique Salem, group president, Consumer Business Unit, společnost Symantec Corp. „Aplikace Norton Confidential pomáhá chránit spotřebitele před počítačovými zločinci a hackery a spotřebitelům také dodává klid a jistotu při nakupování online, správě bankovních účtů online a při provádění jiných citlivých transakcí prostřednictvím Internetu.“

Aplikace Norton Confidential poskytuje spotřebitelům komplexní zabezpečení online transakcí, které chrání před krádeží identity a podvody online; blokuje známé a neznámé útoky, jejichž cílem je zcizení hesel, čísel účtů a jiných osobních údajů, ověřuje oblíbené bankovní a nákupní weby a minimalizuje rizika spojená s online transakcemi.

Aplikace Norton Confidential poskytuje snadno pochopitelné zabezpečení online transakcí, které spotřebitelům umožňuje jednoduše chránit jejich identitu a data při připojení online. Panel nástrojů aplikace Norton Confidential je umístěn vedle panelu nástrojů internetového prohlížeče, takže spotřebitelé jsou neustále ujišťováni o bezpečnosti svých online transakcí. Aplikace Norton Confidential má jeden výrazný a jednoduchý indikátor, který informuje o míře rizika podvodu – pokud je uživatel na bezpečném webu, zobrazuje se zelený indikátor se slovy „No fraud detected“. Druhá úroveň ochrany je znázorňována vizuálními ikonami v podobě osobního počítače a zeměkoule, které uživateli sdělují, že jak počítač, tak web jsou bezpečné.

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

DigiZone.cz: Sony KD-55XD8005 s Android 6.0

Sony KD-55XD8005 s Android 6.0

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu