Společnost AMD bude využívat Sun Grid pro simulaci výkonu procesorů

15. 9. 2006

Infrastruktura Sun Grid Compute Utility přináší finanční úsporu a flexibilitu pro automatizaci elektronického navrhování. Společnosti AMD pomůže urychlit testování a zkrátit výrobní cyklus procesorů.

Společnost Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ: SUNW) oznámila, že společnost AMD si vybrala službu Sun Grid Compute Utility pro navrhování a simulace procesorů. Od tohoto řešení si slibuje rychlejší uvádění nových produktů na trh, úsporu vysokých nákladů na rozšiřování vlastní infrastruktury a získání větší flexibility při plánování testování v kritických fázích výrobních cyklů. Služba Sun Grid Compute Utility, která je dostupná na webu www.network.com poskytuje cenově dostupný, snadný a bezpečný přístup k vysoce výkonným výpočetním prostředkům. Služba je účtována na základě skutečného využití, přičemž jeden procesor na hodinu stojí jeden dolar. Využití služby Sun Grid Compute Utility pro elektronický design poskytne společnosti AMD další nástroj pro optimální využití výpočetních prostředků a včasné uvádění spolehlivých výrobků na trh.

Integrované obvody AMD v rámci procesu návrhu a výroby procházejí rigorózní, výpočetně náročnou simulací, která má zajistit, aby vyhovovaly nejpřísnějším požadavkům. Místo nákupu další infrastruktury pro simulace procesorů se společnost AMD rozhodla obrátit se na svého osvědčeného partnera Sun Microsystems. Přestože AMD vlastní výkonnou interní výpočetní síť pro simulace výkonu svých produktů, využití služby Sun Grid Compute Utility je pro společnost atraktivní, protože jí poskytuje přístup k další variabilní kapacitě podle potřeb výrobních cyklů společnosti AMD. Protože je infrastruktura Sun Grid postavena ze serverů Sun Fire s procesory AMD Opteron, měla společnost AMD jistotu, že se její výkon vyrovná výkonu interní výpočetní sítě. „Sun Grid nám poskytuje variabilní kapacitu, kterou potřebujeme ke zkrácení výrobních cyklů. Zajistí, aby v důsledku chybějícího výpočetního výkonu nedocházelo ke zpoždění nebo ohrožení žádné části testování či vývoje,“ řekl Mike Lowe, ředitel Silicon Design Engineering, AMD. „Sun Grid je skvělým nástrojem v našem arzenálu.“

„Služba Sun Grid Compute Utility dává zákazníkům všech velikostí přístup k infrastruktuře pro výpočetně nejnáročnější úlohy,“ řekl Aisling MacRunnels, senior ředitel oddělení utility computing marketing ve společnosti Sun Microsystems. „To, že AMD používá Sun Grid, je jasným důkazem o rostoucím zájmu podniků nejen o vizi výpočetních sítí poskytovaných jako služba, ale také o jejich praktické světové využívání.“ Infrastruktura Sun Grid Compute Utility používá výkon operačního systému Solaris a procesorů AMD Opteron, které poskytují špičkový výkon, škálovatelnost, energetickou efektivitu, spravovatelnost a dlouhodobou životnost. Společnosti Sun Microsystems a AMD do budoucna plánují dále rozvíjet svou společnou vizi pro síťově založený utility computing prostřednictvím rozšířené spolupráce. Jsou odhodlány investovat do vývoje intelektuálního majetku, který přispěje k dalším inovacím technologií výpočetních sítí a ke zvyšování hodnoty řešení Sun a AMD pro podniky.

Další informace o službě Sun Grid Compute Utility najdete na webu www.network.com.

Lupa.cz: E-shopy: jen sleva už nestačí

E-shopy: jen sleva už nestačí

Vitalia.cz: I církev dnes vyrábí potraviny

I církev dnes vyrábí potraviny

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Říká amoleta - a myslí palačinka

Říká amoleta - a myslí palačinka

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí