Společnosti ZyXEL a Electro World podepsali smlouvu o spolupráci v ČR, Polsku a Maďarsku

yXEL Communications (TSE:2391), přední světový výrobce řešení v oblasti vysokorychlostního přístupu na internet a síťových řešení a společnost Electro World, provozovatel velkoprodejen s elektrickými spotřebiči podepsali smlouvu o spolupráci obou firem v České republice, Polsku a Maďarsku. Na jejím základě začala společnost ZyXEL dodávat do sítě obchodů Electro World své ADSL produkty, routery, switche, LAN adaptery, wifi A/P a klienty.

Důvodem podepsání smlouvy o spolupráci je snaha posílit dostupnost produktů firmy ZyXEL běžným koncovým zákazníkům v husté síti velkoprodejen Electro World v regionu střední Evropy (Česká republika, Polsko a Maďarsko), který je pro společnost ZyXEL velmi významný.

Produkty firmy ZyXEL budou v prodejnách Electro Worldu tvořit důležitou součást sekce Home Networking, kde zákazníci najdou vše potřebné k připojení k Internetu a k snadnému vytváření a zabezpečení domácích počítačových sítí. Protože aplikace využití spotřební elektroniky a počítačů jsou stále více provázány, je krok nabízet síťové produkty ZyXEL v prodejnách se spotřební elektronikou logickým vyústěním trendu posledních letech. Zákazník nyní v prodejnách Electro World najde na jedné ploše všechny komponenty pro digitální domácnost a zábavu.

O společnosti Electro World

Electro World s r.o. je obchodní firma specializující se na prodej elektrických spotřebičů. Electro World působí v Maďarsku, Polsku a České republice, kde provozuje v současné době celkem 18 velkoprodejen s elektrickými spotřebiči. V červnu 2006 otevřela v České republice také svůj internetový obchod Electro World je součástí DSG international plc, světově známé společnosti specializované na elektrické spotřebiče.V Evropě provozuje více než 1.400 prodejen a internetové obchody ve 14 zemích včetně Velké Británie, Irska, Norska, Švédska, Dánska, Finska, Francie, Španělska, Řecka, Maďarska, Polska, Itálie a Islandu. Skupina DSG international plc vytvořila ve fiskálním roce končícím 30. dubna 2005 tržby ve výši více než 6,98 miliard liber.

O společnosti ZyXEL

ZyXEL je největším světovým dodavatelem DSL routerů (Gartner, září 2005). Jakožto firma specializovaná v oblasti širokopásmového přístupu na Internet a komplexních síťových řešení, integruje ZyXEL do své produktové nabídky technologie WAN, LAN, xDSL, firewall, wireless LAN, VoIP, NAS, Powerline a routery. Společnost má za partnery klíčové telekomunikační operátory a poskytovatele Internetu a prostřednictvím rozsáhlého celosvětového partnerského kanálu přináší řešení pro připojení společností a zákazníků. Mezi její strategické telekomunikační partnery patří Telefonica, Český Telecom (Telefonica O2), GTS Novera, GTS Nextra, Tiscali, České Radiokomunikace, Slovanet, ve světě pak dále Deutsche Telecom, Swisscom, Telia a řada dalších předních telekomunikačních operátorů.

Hlavním cílem společnosti ZyXEL je přinášet zákazníkům technologické inovace, vysokou kvalitu, spolehlivost a snadnou ovladatelnost, jakou očekávají od špičkové společnosti. ZyXEL je vedoucí světovou společností ve svém oboru a předním technologickým a produktovým inovátorem. Centrála společnosti ZyXEL leží na Tchajwanu a její produkty jsou nabízeny ve více než 150 zemích pěti kontinentů.

České zastoupení společnosti ZyXEL bylo otevřeno v roce 2004 a nese zodpovědnost za trhy v České republice, Slovenské republice a v Polsku. Rozhodnutí otevřít kancelář společnosti ZyXEL v České republice je logickým krokem rozvoje společnosti a odpovědí na vzrůstající poptávku po řešeních s přidanou hodnotou a produktech společnosti ZyXEL. V březnu 2006 byla otevřena nová pobočka i na Slovensku.