Sun Microsystems a Accenture spolupracují na vývoji řešení řízení identit

Společnost Sun Microsystems a Accenture připravují funkce pro architekturu orientovanou na služby řízené identitou a pro kompozitní aplikace. Společnosti založily Centrum inovací, které umožní využít špičkových provozních zkušeností společnosti Accenture a platformy Java založené na otevřených standardech.

Společnosti Accenture (NYSE: ACN) a Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ: SUNW) uzavřely dohodu o společném postupu při vývoji architektury orientované na služby řízené identitou a kompozitních aplikací s cílem splnit rostoucí požadavky klientů. Toto posílení vzájemných vztahů obsahuje řadu činností, v první etapě zejména vytvoření Centra inovací Accenture pro řešení Sunu.

V oblasti správy identit se Sun a Accenture dohodli využít možnosti technologií i řešení přizpůsobených požadavkům trhu. Pro SOA, integraci aplikací i trh kompozitních aplikací využijí Sun a Accenture technologických řešení, která dále usnadňují použití bezpečných kompozitních aplikací vystavěných na platformě Sun a jejich vytváření a rychlejší uvedení na trh. Společnosti dále vytvořily pracovní tým, který bude zkoumat a vyhodnocovat případné budoucí možnosti technologií a trhu.

„Společnosti na celém světě hledají otevřené zdroje a otevřené standardy, které jsou stavebními kameny standardu Web 2.0 i dalšího vývoje architektury orientované na služby – SOA,“ řekl Jonathan Schwartz, výkonný ředitel a prezident společnosti Sun Microsystems. „Spojení špičkových produktů a vývojových schopností Sunu s procesními zkušenostmi a špičkovými implementačními zdroji společnosti Accenture je ideálním partnerstvím.“

Ve středisku Accenture Innovation Center for Sun Solutions (Centrum inovací Accenture pro řešení Sunu) budou zpočátku pracovat inženýři Sunu i Accenture na vývoji řešení řízených identitou založených na architektuře SOA, která budou využívat softwarový balík Sunu i vysoce výkonný operační systém Solaris. Funkce vytvořené ve Středisku budou doplněny o další řešení založená na platformě Sun, která jsou vyvinuta v rámci Global Delivery Network společnosti Accenture, a o stávající klientské moduly využívající systémy Sun.

„Po spojení jednotlivých produktů využívajících systémy Sun v rámci naší celosvětové sítě a po jejich doplnění o další moduly bychom měli být schopni výrazně urychlit dodávky řešení odpovídající novým potřebám našich zákazníků,“ řekl Don Rippert, ředitel technologií ve společnosti Accenture.

Společné vývojové týmy budou pracovat na vytváření zákaznických řešení podle specifických požadavků zákazníků, na vývoji standardizovaných, sériových, zabezpečených řešení řízených identitou a na řešeních založených na architektuře SOA pro pokrytí všeobecných požadavků zákazníků.

Accenture a Sun Microsystems navrhli řešení, které se dotýká klíčových obchodních problémů jako je umožnění zabezpečeného přístupu do IT systému různorodé komunitě uživatelů (např. zaměstnancům, dodavatelům, partnerům a zákazníkům), zachování neporušenosti a zabezpečení dat, urychlení zpracování požadavků na přístup, které zvýší produktivitu práce zaměstnanců nebo splnění regulačních požadavků na vyšší úroveň zabezpečení informací, na ověření původu informací nebo na soulad informací s ustanoveními.

Dlouhodobé partnerství Sunu a Accenture podporuje služby klientům, které poskytují obě společnosti prostřednictvím týmu společnosti Accenture a hardwarové a softwarové platformy Sunu. Příkladem může být spolupráce na implementaci řešení na podnikové úrovni, které spravuje identitu uživatelů celosvětově působící výrobní společnosti a je schopno obsloužit až 55 000 současně pracujících uživatelů ve více než 70 zemích. Pro významného evropského provozovatele osobní a nákladní železniční dopravy nahrazuje společnost Accenture stávající zastaralý mainframový systém moderní pružnou platformou Sun Solaris využívající softwarový balík Sun Java Composite Application Platform Suite.

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: Bižuterie tisícinásobně překračuje povolené limity

Bižuterie tisícinásobně překračuje povolené limity

Vitalia.cz: Taky věříte na pravidlo 5 sekund?

Taky věříte na pravidlo 5 sekund?

Podnikatel.cz: Podnikatelům dorazí varování od BSA

Podnikatelům dorazí varování od BSA

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Měšec.cz: mBank cenzuruje, zrušila mFórum

mBank cenzuruje, zrušila mFórum