V řízení výkonnosti vede SAS

Nezávislá analytická společnost Butler Group potvrdila vedoucí pozici SAS v oblasti řízení výkonnosti (Performance Management).

SAS je vedoucím hráčem na trhu v oblasti řešení pro řízení výkonnosti (Performance Management), protože jeho řešení jsou komplexní a kombinují technickou propracovanost a znalosti specifik různých průmyslových oborů. Vyplynulo to z výzkumu renomované evropské analytické společnosti Butler Group.

Analytici Butler Group ocenili ucelenost konceptu SAS pro řízení výkonnosti organizace, tedy konzistentnost a preciznost procesů čistění, zkvalitňování a integrace dat, následného reportingu a vizualizace procesů výkonnosti. Pro poskytnutí úplného a konzistentního pohledu, potřebného pro zlepšení výkonnosti, jsou tyto procesy doplněny o prognózy (forecasting) a bohatství nástrojů pro propojení procesů řízení výkonnosti s provozními systémy. Butler pochválil nejen strategii společnosti SAS v oblasti řízení výkonnosti, ale ocenil i úroveň znalostí, které SAS má ve všech průmyslových sektorech, které pokrývá.

SAS se zaměřil na to, co podle Butler Group v mnoha konkurenčních implementacích systémů pro řízení výkonnosti chybí: na obousměrné propojení mezi operativním reportingem, obchodními cíli a plánováním s iniciativami, které mají za cíl modelovat, predikovat a zkvalitňovat výkonnost podnikových procesů. „Jedno z nejpůsobivějších řešení v oblasti řízení výkonnosti pochází od SASu,“ potvrdil Tim Jennings, ředitel pro výzkum společnosti Butler Group.

„SAS je oceňovaný za to, že poskytuje zákazníkům jasný návod, jak můžou přejít z pouhého reportingu ukazatelů finanční výkonnosti na vyspělou úroveň řízení směřující ke zlepšení výkonnosti podniku,“ řekl Chris Sporleder, ředitel pro vývoj řešení, SAS International.

Dodal, že společnosti budou mít z výsledků, které jim řešení pro řízení výkonnosti poskytuje, skutečný prospěch jedině tehdy, když budou schopné z prognóz, které jim software zpracuje, vyvodit závěry a těm přizpůsobit svou strategii a plánování.

Komplexní portfolio řešení pod názvem SAS Performance Management představil SAS letos v květnu na každoroční celoevropské uživatelské konferenci SAS Forum International v Ženevě. Sada řešení je založená na technologii SAS®9 Enterprise Intelligence Platform.