ZULU Group se v říjnu připojila k OSS Allianci a stala jejím řádným členem

Společnost ZULU Group se k dnešnímu dni připojila k OSS Allianci a stala se jejím řádným členem. OSS Alliance od nového člena očekává konkrétní pomoc při hledání a realizaci nových aktivit aliance směřujících k podpoře Open Source v oblastech státní správy, samosprávy a v podnicích. ZULU Group má sjednotit marketingové aktivity členů v rámci aliance a svými zkušenostmi přispět k realizaci podobných projektů na poli marketingu a marketingové komunikace.

OSS Alliance je neziskovou organizací, která má za cíl pomáhat správním orgánům při řešení otázky, zda je vhodné přejít na Open Source (software s veřejně přístupným zdrojovým kódem) a zda je vhodné ho využívat pro činnosti státní správy, samosprávy i soukromého sektoru. Předseda OSS Alliance Filip Molčan vidí ve spolupráci se ZULU Group nové šance a s trochou nadsázky dodává: „Když si vybavím nové strategie, které objevil středoafrický kmen ZULU, budeme očekávat, že podobným způsobem pomůže ZULU Group OSS Allianci v podpoře Open Source a otevřených formátů. OSS Alliance si již od svého založení uvědomuje důležitost propagace Open Source řešení a otevřených formátů. Vítáme proto podporu společnosti ZULU Group v této oblasti.“

Majitel společnosti ZULU Group, Martin Kamín, rozhodnutí připojit se k OSS Allianci zdůvodnil pro média takto: „Open Source produkty používáme již 6 let. Rozhodnutí o tom, že je budeme používat, padlo již na začátku našeho podnikání, mimojiné proto, že náklady na pořízení komerčních řešení byly extrémně vysoké. Všichni naši zaměstnanci pracují s OpenOffice.org jako kancelářským balíkem, s MySQL jako databázovým strojem a s OpenSUSE jako s operační platformou. Modelu fungování Open Source detailně rozumíme a pohybujeme se v této branži poměrně dlouho, takže naše připojení k OSS Allianci je jen formálním vyústěním tohoto vývoje.“