Hlavní navigace

Gmail: možnost zrušit odeslání e-mailu se dostala do nastavení

Roman Bořánek

Pokud jste někdy při používání Gmailu navštívili sekci Laboratoř, možná jste narazili na užitečnou funkci, které umožňuje zrušit odeslání e-mailu, pokud o to promptně požádáte kliknutím na tlačítko Vzít zpět (Undo). Po šesti letech se tato možnost přesunula z experimentální nabídky do standardního nastavení (změna se zřejmě ještě neprojevila u všech účtů).

Funkce samozřejmě není nikterak zázračná, Gmail jednoduše pozdrží odeslání e-mailu po určenou dobu. V případě, když uživatel odejde z obrazovky dané zprávy, se na uplynutí lhůty ani nečeká. Čas pro pozdržení odeslání lze stanovit na 5, 10, 20 či 30 sekund. Pokud jste funkci dosud používali v rámci Laboratoře, služba vám ji automaticky aktivuje.

(Zdroj: Slashdot)

Našli jste v článku chybu?