Hlavní navigace

Mobilní aplikace Twitter sleduje další nainstalované aplikace

1. 12. 2014

Sdílet

Mobilní aplikace Twitter pro Android a iOS začala sledovat, jaké další aplikace máte na svém zařízené nainstalované. Dělá to kvůli lepšímu cílení reklamy – už nainstalované aplikace vám například už nebude nabízet nebo vám naopak nabídne slevu na Pro verzi.

Mnohým uživatelům se takové chování samozřejmě nelíbí. Přestože se Twitter nedozví, jak a kdy své ostatní aplikace používáte, bude vědět o jejich existenci. Naštěstí je možné na obou platformách v nastavení toho chování vypnout. Hledejte položku „Tailor Twitter based on my apps“.

(Zdroj: Lupa.cz)

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 12. 2014 2:01

    Repulk (neregistrovaný)

    No vidite, stacilo by se zamyslet. Tady sandboxing, nebo na co narazite, nema zadny vliv. Porad existuje verejny registr aplikaci, kvuli asociacim. Ano, jde to nove na iOS (i Kitkatu) v pohode vypnout, ale vzhledem k tomu, ze to ma ta Twitter appka primo v some, tak nevim o co jde.

  • 2. 12. 2014 9:46

    Nm (neregistrovaný)

    Nemáte odkaz na dokumentaci? Jediný způsob související se sdílením souborů, co znám, je že aplikace registruje (sdělí), jaký umí zpracovat typ dokumentu. Jednak to nedělají zdaleka všechny aplikace, jednak systém toto sice ví, ale nevydává kompletní dump, ale jen odpověď pro konkrétní typ. Takže nevidím souvislost.

Byl pro vás článek přínosný?