Hlavní navigace

Názor k článku Microsoft vybírá za patenty k Androidu od Lael Ophir - Zajímavé shazování patentů. Například 5,778,372 popsal autor článku...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 7. 2011 0:38

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Zajímavé shazování patentů. Například 5,778,372 popsal autor článku slovy "Zobrazení obsahu stránky před načtením pozadí. (co k tomu dodat?)". Já bych k tomu dodal, že předmětem patentu je zobrazení nedotaženého dokumentu ještě před jeho stažením, prioritizace načítání linkovaných obrázků, používání více paralelních spojení, a renderování dokumentu v separátním threadu. MS to patentoval v roce 1996, kdy šlo o inovativní technologii (vzpomeňte si na tehtejší Navigator, který zobrazoval až po kompletním stažení stránky). Rozhodně to v té době NEBYLA samozřejmá trivialita. Že je to dnes běžná technologie? Ano, stejně jako žárovka nebo zip. Přitom žárovku i zip zjevně lze patentovat.

    Fakt nechápu, proč takový patent shazovat. Patent na žárovku s wolframovým vláknem by autor článku nejspíš popsal slovy "zařízení generující světlo - trivialita, do dodat, louč je jasný prior art, nesmyslný patent". Samozřejmě nikdy nelinkujte text těch patentů; čtenáři by pak mohli zjistit, že situace není tak triviální, jak jí článek popisuje.
    http://www.patents.com/us-5778372.html