Hlavní navigace

4. ročník odborné konference Linux Hall: Open source pro business

12. 9. 2002
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Praha, 6. 9. 2002. Týdeník Computerworld a BVV pořádají v rámci doprovodného programu veletrhu Invex 2002 již 4. ročník odborné konference Linux Hall. Hlavním tématem a jednotící linkou akce je tentokrát Open source pro business. Konference se uskuteční ve dnech 9.-10. října v sále Morava pavilonu A3 na brněnském Výstavišti.

Linux je dnes v úplně jiné pozici než před čtyřmi lety, kdy konference Linux Hall měla na Invexu svou premiéru. Z původně akademického projektu se tento operační systém dostal do pozice, která z něj činí základ IT infrastruktury řady podniků a institucí. Trend rostoucí důležitosti Linuxu potvrdily i předchozí ročníky konference Linux Hall, které zaznamenaly značný zájem mezi IT profesionály, ať již z firemní sféry či z oddělení informatiky státní správy. Cílová skupina účastníků konference se postupně posunula směrem k IT manažerům, bezpečnostním specialistům, vedoucím vývojových projektů, správcům sítí i informačních systémů. Konference si klade za cíl poskytnou ucelený pohled na problematiku reálného nasazení technologií postavených na platformě Linux v komerční sféře i státní správě. Projekt se setkal s velkým zájmem mezi společnostmi zabývajícími se informačními a komunikačními technologiemi a řada z nich se rozhodla konferenci i partnersky podpořit. Mezi partnery konference patří letos společnosti Borland, Cleverlance, Check Point, Intel, Oracle, QCM, Software602 a SuSE. Mediálně konferenci podporují internetové servery Root, AbcLinuxu, LinuxZone a LinuxWorld.

Program konference je rozčleněn do tematických bloků: Open source pro business, Linux na velkých systémech, Databázové platformy pro Linux, Vývoj celopodnikových aplikací a Bezpečnost informačních systémů.

Přednášky v hlavním sále budou doplněny workshopy, v nichž se účastníci seznámí s konkrétními produkty a jejich aplikačním nasazením. Chybět nebudou panelové diskuse s předními odborníky na linuxovou problematiku.

CS24_early

Seznam přednášek s krátkými anotacemi jsou k dispozici na webových stránkách na adrese www.linuxhall.cz, kde naleznete rovněž podrobné informace o konferenci.

Martin Lenk
manažer speciálních projektů
IDG Czech, a. s. Computerworld
Seydlerova 2451/11, 158 00 Praha 5
 martin_lenk@idg.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku