Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Ako sa da dostať na spam DB kvôli tretej strane od Primitiv - Nevím pochopitelně podrobnosti, ale chtěl jsem jen podotknout...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 3. 2012 10:02

    Primitiv (neregistrovaný)

    Nevím pochopitelně podrobnosti, ale chtěl jsem jen podotknout že "výsměch" typu "co se ještě dovím" není na místě.

    Jak byste si představoval správu serveru v rodinné firmě, třeba Varešů?
    Vámi uvedená firma je celkem velká, ale v minulosti a i ještě dnes existuje celkem dost firem (a ne zrovna s malým obratem), zabývajících se prodejem kabeláže a elektroinstalačního materiálu, které nemají ani ten server. Pokud by nějaký server měly tak si ho zpravují stylem "funguje to - nešahám na to", nebo to svěří někomu jinému, třeba (a stále ještě) i studentíkovi - pokud tuto část svého bussinesu nepovažují za kritickou, nebo na to nemají.

    IT byl/a a je přeceňován/a. V mnoha případech investice vložená do IT nestojí za nic moc a je naprosto zbytečná, zejména s ohledem na životnost firmy nebo jejího současného modelu fungování a vize do budoucnosti.

  • 19. 3. 2012 12:00

    Jindra Šaur

    Tak s tím si dovolím nesouhlasit. Řešil jsem hodně problémů po takových "ajťácích amatérech", kteří si říkali, že na tom nic není, nainstalovali podle nějakého step-by-step návodu mailový server a neměli ani tucha, co je to třeba reverzní DNS záznam. Některé SPAMové filtry ho vyžadují a zákazník se pak divil, že mu "některé maily nefungují".

    Pokud na to firma nemá peníze, ať použij nějaký freemail. Ale ať se nepouští do žádných "domácích akcí na koleně".

    Já si taky doma nevyklepávám plechy na autě, protože by mě to vyšlo levněji. Nejsem autoklempíř, tak si na něj nebudu hrát. Stejně bych to mohl vyklepat tak, že mi popraská lak na půlce auta a nakonec mě to bude stát víc, než kdybych to do servisu odvezl rovnou....

  • 19. 3. 2012 12:31

    CH (neregistrovaný)

    +1

    Plus pokud je investice (napr. majitelem) vlozena do IT naprosto zbytecna, nebude lepsi ivestovat jinde? Zejmena s ohledem na zivostnost firmy, vize do budoucnosti atd. Takhle mi to zni jako "chyba toho zleho IT". :)

  • 19. 3. 2012 13:19

    Primitiv (neregistrovaný)

    IT není zlý, to mne nikdy ani nenapadlo. Jen se snaží - podobně jako spousta dalších, ne tolik jak si myslí, důležitých odvětví či činností a celkově lidí s tímto a v tomto bussinesu - tvářit že bez něj svět nebude existovat.

    Jen si nemyslete, že ti kdo rozhodují o penězích to nevědí. Občas, zejména z důvodu historického marastu kolem IT ve firmě, jim ale nezbude nic jiného než vydávat na IT více prostředků než nezbytně musí.

    P.S.
    Co se týká zlého IT (také bych do toho následující činnosti zařadil), tak se zdá, že v Rusku, kdo ví co je bit, nebo má blog jde na ruku Putinovi. Takže jen potvrzení toho, že vše je o penězích, nebo alespoň vidině peněz.

  • 19. 3. 2012 13:43

    Jindra Šaur

    No, ona je to pravda - bez IT by to opravdu nešlo. Proto je to taky tak dobře placený obor, "ajťáci" nemají problém sehnat práci, atd...
    Klidně si nastavte například zálohováni sami bez IT. Ale pak nebrečte, že jste přišli o data svých klientů, protože nikoho nenapadlo, že se mají zálohy pravidelně kontrolovat...
    Klidně si dál pracujte na Windows s administrátorskými právy a klikejte na každou blbost, ale pak nebrečte, když vám pošlu fakturu za komplet reinstalaci počítače :-))

    Na druhou straně je pravda, že spousta lidí z IT si neuvědomuje, že IT je v naprosté většině případů podpora obchodu (či jiného oddělení) a líbilo by se jim (nám), kdyby si mohli udělat síť podle sebe, spravovat si to a "šperkovat" a kdyby tam nebyli žádní uživatelé :-) Prostě "postavil si hospodu u silnice na Písek, ale chodili mu tam lidi, tak si pořídil tohle to..." :-)