Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku AMD a Nvidia definitivně ukazují Intelu záda: Zen 3 se zaměří na herní výkon od igieon - K tomu zmanipulovanemu videu. Ja som tak odpiekol...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 10. 2020 2:46

    igieon

    K tomu zmanipulovanemu videu. Ja som tak odpiekol processor duron (alebo athlon) dal som prec chladic a sa cely spiekol. Pametam si na to velmy dobre kedze som bol na vysokej skole a penazi nebolo vela takze dost zabolelo ze osm musle kupovat druhy procak. Probem v vtedajsich athlonov alebo duronov bolo ze nemali tepelnu ochranu ako Pentia. Tu tepelnu ochranu nasledne pridali.

  • 9. 10. 2020 8:36

    David Ježek

    Pak mám otázku: proč jste dával pryč chladič?!

    Anyway, ten podvod tohoto videa, pokud mě paměť po letech neklame, se netýkal toho Athlonu 1400. Týkal se pozdějšího Palomina, které už AMD propagovala jako CPU s integrovanou termální diodou, kterou Toms ve svém videu zhodnotil jako nefunkční. Jenže problém nebyl s CPU, ale v tom, že použili desku, která pro ta data a případné odpojení CPU neměla podporu. Bylo to jednoduše svinstvo, ostatně o Toms se po léta ví, že to byla hlásná trouba Intelu. Kolik tam teklo peněz vám já malýl človíček z Česka samozřejmě nepovím, to nevím.

    Jinak já v té době provozoval Duron 1200 přetaktovaný na 1333. Měl jsem na něm z a100Kč koupený Intel BOX chladič od P3 Tualatinu. Jednou asi čtvrt roku od koupě se stalo, že exnul ventilátor na tom chladiči. Já zrovna encodoval video. Najednou cítím takový zvláštní smrad, jako když se připéká prach na hliníku plus trochu nějakého plastového nádechu. Kouknu do bedny a okamžitě vypínám tlačítkem. Ani se nestalo, že by se tehdejší Windows 98 zhroutily. Ten přetaktovaný Duron to v pohodě přežil, jen jsem musel počkat několik minut, než heatsink vychladne, aby šel chytit do rukou.

    Zkrátka idea co se stane, když sundáte chladič z CPU, je idiotská. To dělá jen idiot (nebo WIFT, kterej takhle měnil na svém domácím serveru chladič CPU, tehdy tuším na nějakém Cooppermine Celeronu nebo tak nějak). Exnutí ventilátoru se stát může a můj přetaktovaný Duron (na 111% taktu a na 100% zátěži kompresí Xvid videa v 768×576) bez podpory termální diody mi dokázal, že i to se dá.

  • 9. 10. 2020 11:07

    K>

    Já zase nechápu, proč jste dal do článku zmanipulované video, místo třeba videa které to uvádí na pravou míru. A jestli takové není, proč tam vůbec zmanipulované video dávat? Stačila by zmínka, že ty řeči podnítilo zmanipulované video, a napsat vysvětlení.

    Takhle jste dal do článku zmanipulované video, a do diskuze vysvětlení. To prostě nemá logiku.

  • 9. 10. 2020 13:45

    ebik

    My jsme cca o rok až dva dříve provozovali Durona 900MHz na 600Mhz s velkým chladičem, a uříznutou pet-lahví, aby si to nebralo teplý vzduch ze svého okolí. Když jsme mu zvedli frekvenci výš než těch 600, tak začal operační systém padat. Prostě některé série se nepovedou a AMD v době kdy pokořovali 1GHz zrovna s teplem měly problémy velký. Další generace už byla celkem v pořádku.

  • 9. 10. 2020 16:41

    Michal Kubeček

    Asi špatný kus... já měl 950MHz a až po několika měsících jsem náhodou zjistil, že jsem při instalaci zapomněl sundat krycí fólii, která chránila předpřipravenou "pastu" (spíš taková lepkavá hmota) na spodku chladiče. Jediné, čím se to projevovalo, byla asi o 10°C vyšší klidová teplota než u kolegy, který měl stejnou základní desku i procesor. :-)

  • 10. 10. 2020 0:09

    Trident

    Zablokovat by se mel procesor sam o sobe nezavisle na desce jako to mel Intel. To AMD to melo tehdy dost nedomyslene.
    Ne nedomyslene. Jelita hloupa to byla! Malem jsem prisel o cpu nebyt toho ze nebyl ve vezi ale desktop bedne.
    Stat se muze bezne upadnuti chladice - zvlast moderni skoro pasivni chladice pul kila nebo jak tezke neni problem. Stejne jako v notasu odchlipnuti heatpipe desky. Nemusi ani byt k tomu vyschla pasta. Staci vachrlata konstrukce notasu.

    Obhajoba AMD nedava smysl. Vestavenou teplotni ochranu ma kdejaky hloupy vykonovy svab.

    10. 10. 2020, 00:10 editováno autorem komentáře