Hlavní navigace

Borland oznamuje svou strategii webových služeb pro Linux

3. 9. 2001
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

Nabídka webových služeb pomůže OS Linux(R) stát se serverem pro e-Business.

LINUXWORLD, SAN FRANCISCO, Kalifornie – 28.8.2001 – Společnost Borland Software Corporation, vedoucí dodavatel řešení pro platformy e-business, dnes odhalila svůj záměr poskytovat podporu webových služeb pod operačním systémem Linux®. Linux je dnes nejrychleji rostoucím operačním systémem pro servery. Výhody spojení webových služeb a Web serveru Apache™ pomohou zvýšit četnost využívání Linuxu jako serveru pro e-business. Společnosti se totiž stále častěji obracejí k vyžívání webových služeb jako způsobu použití Internetu pro propojování a integraci aplikací mezi zákazníky, dodavateli, obchodními partnery a zaměstnanci po celém světě bez ohledu na použité platformy a technologie.

„Když Borland oznámil produkt Kylix, byla tím zaplněna mezera v oblasti prostředí pro vývoj aplikací pod operačním systémem Linux“, řekl pan Bill Claybrook, ředitel pro výzkum Linuxu a Open Source software u společnosti Aberdeen Group. „Dnes vidíme, že webové služby dělají podobnou věc: uspokojují potřeby společností, které chtějí rozšířit použité linuxové platformy i o podporu webu.“

Společnost Borland je známa u tisíce nejvýznamnějších společností v USA (Fortune 1000) jako dodavatel otevřených standardů a poskytovatel technologií nezávislých na platformě. Borland dnes jako první dává firmám možnost využít webových služeb na zvolené platformě. Borland se stal po uvedení produktu Delphi™ 6 prvním dodavatelem prostředí pro rychlý vývoj aplikací (RAD), které zahrnuje podporu vývoje a využívání webových služeb pod systémem Windows. Nyní Borland plánuje RAD řešení pro webové služby, které posílí internetové možnosti web serveru Apache a aplikací pro Linux: vývojovou platformu Borland® Kylix™. Řešení typu RAD pro webové služby napomáhá společnostem snadno vytvářet podnikové aplikace a zjednodušit integraci různých aplikací z obchodního hlediska. Tyto aplikace mohou být provozovány na libovolné platformě, jelikož využívají nových průmyslových norem XML, SOAP a WSDL.

Společnost Gartner Group odhaduje, že „80 procent systémů s vysokými nároky na nepřetržitost provozu a bezpečnost dat je ‚izolováno od celosvětové sítě‘“ a že existuje „silná potřeba představit stávající systémy na webu“. Tak, jak musí společnosti čelit výzvám použití Internetu jako způsobu propojení a integrace se svými zákazníky, dodavateli, obchodními partnery a zaměstnanci na celém světě, mohou nyní využít webových služeb pro integraci aplikací uvnitř firem stejně tak jako propojit se s libovolnou aplikací provozovanou jinde a pod jiným systémem.

„Rozšiřování obchodních procesů a systémů do prostředí Internetu je prioritou pro velké podniky“, řekl pan Simon Thornhill, viceprezident a generální ředitel skupiny produktů RAD u společnosti Borland. „Borland se zavazuje zabezpečit možnost rychlého vývoje a použití webových služeb pro Linux a další platformy, takže naši zákazníci mohou sklízet výhody nabízené propojováním podniků“

Po uspěšném uvedení produktu Kylix – prvního přímého RAD prostředí pro Linux – potvrzuje dnešní oznámení společnosti Borland trvalou vedoucí pozici při poskytování inovativních řešení pro Linux, které tomuto operačnímu systému nadále pomáhají stát se součástí hlavního proudu využívaných platforem.

O webových službách
Webové služby jsou obchodní procesy, které mohou být vyhledány a spuštěny prostřednictvím Internetu s použitím standardních technologií. Využitím webových služeb mohou společnosti snadno propojovat aplikace s libovolnými klientskými zařízeními včetně stolních aplikací, prohlížečů webu, mobilních zařízení a přenosných osobních organizérů. Umožňuje to výměna standardních formátů XML prostřednictvím běžných internetových protokolů. Podobně mohou webové služby umožnit vzájemné propojení zcela odlišných technických prostředků jako sálových počítačů, aplikačních serverů a webových serverů; webové služby též podporují propojení mezi různými operačními systémy jako Windows, Java™ a Unix®. Webové služby umožňují vývojářům vytvářet aplikace typu e-business, které mohou propojit libovolného zákazníka, dodavatele či obchodního partnera na libovolném místě na světě bez ohledu na zvolenou platformu nebo programovací jazyk. Chcete-li se dozvědět více o tom, jak Borland dodává webové služby, prosíme navštivte stránku http://www.bor­land.com/webser­vices/.

O produktu Borland® Kylix™
Borland Kylix je výkonné vývojové prostředí typu RAD pro platformu Linux. Kylix je prostředí založené na komponentách pro dvoucestný vizuální vývoj grafických uživatelských rozhraní, aplikací pro Internet, databázových aplikací a serverových aplikací. Jádrem Kylixu je nový velmi rychlý kompilátor Delphi pro Linux. Kylix obsahuje linuxovou a zároveň víceplatformní verzi knihovny vizuálních komponent (VCL) – tedy architektury s názvem CLX™. Architektura CLX je navržena tak, aby radikálně zrychlila vývoj nativních aplikací pro Linux a zjednodušila přenos aplikací napsaných v Delphi mezi operačními systémy Windows a Linux. Více informací o Kylixu najdete na adrese http://www.bor­land.cz/pr_ky­lix.html, popřípadě na adrese http://www.bor­land.com/kylix/.

O produktu Borland® Delphi™ 6
Borland Delphi 6 je prvním prostředím typu RAD pro Windows, které podporuje nové a stále se vyvíjející webové služby. S Delphi 6 mohou vývojáři vytvářet novou generaci aplikací pro elektronický obchod (e-business) snadno a rychle. Hlavními vlastnostmi produktu jsou technologie BizSnap™, WebSnap™ a DataSnap™, které umžňují vytvářet aplikace zjednodušující integraci obchodních procesů prostřednictvím Internetu využíváním standardů XML, SOAP, XSL a WSDL. Delphi 6 umožňuje okamžitou a trvalou integraci se vznikajícími platformami pro webové služby, jakými jsou .Net™ a BizTalk™ od společnosti Microsoft® a ONE od společnosti Sun Microsystems®. Více informací o Delphi 6 najtete na adrese http://www.bor­land.cz/pr_del­phi.html, popřípadě na http://www.bor­land.com/delphi/.

root_podpora

O společnosti Borland
Borland je vedoucím dodavatelem výkonných řešení platforem pro elektronický obchod (e-business) navržených s ohledem na zvýšení produktivity vývojových týmů a zkrácení doby vývoje podnikových softwarových projektů. Řešení platforem pro e-business se skládá ze softwarových produktů, které firmám umožní vyvinout, instalovat a řídit aplikace pro elektronický obchod. Borland je preferovaným dodavatelem profesionálních poskytovatelů řešení typu e-business, kteří požadují platformy nezávislé na dodavateli podporující rychlou dobu vývoje, vysokou produktivitu, výkon a dostupnost. Společnost byla založena v roce 1983 a sídlí ve městě Scotts Valley, Kalifornie, USA a má pobočky po celém světě.


Borland s.r.o.
Malé náměstí 13, 110 00 Praha 1
tel.: +420 2 2442 3175, fax: +420 2 2142 3186
e-mail: info@borland.cz
http://www.bor­land.cz/
http://shop.bor­land.cz/

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku