Hlavní navigace

Společnost Inprise oznamuje podporu OS Linux

13. 8. 1999
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Tisková zpráva společnosti Inprise.
Podle průzkumu trhu se ukazuje, že Linux je druhým nejfrekventova­nějším OS, pro který jsou v současnosti vyvíjeny běžné aplikace.

San Jose, Kalifornie, 10.srpna 1999 Na konferenci a výstavě Linux World Conference Expo oznámila společnost Inprise Corporation (Nasdaq: INPR) své rozhodnutí podporovat platformu Linux. Společnost též oznámila okamžitou dostupnost systému VisiBroker for Linux na trhu. Jde o novou verzi jejího cenami ověnčeného brokeru objektových služeb. Dále oznámila, že přímo na výstavní ploše je možno zhlédnout JBuilder for Linux, tedy připravovaný nástroj pro vývoj programů v jazyce Java.

Zároveň společnost Inprise zveřejnila úplné výsledky svého průzkumu, který provedla mezi vývojáři programového vybavení. V rámci průzkumu více než 24 tisíc respondentů uvedlo, že OS Linux je pro jejich zákazníky životně důležitým operačním systémem, který je nezbytný k tomu, aby se jejich firma mohla dále rozvíjet. Z výsledků rovněž plyne, že většina vývojářů, kteří byli dotazováni, má v plánu vyvíjet aplikace a databázové projekty v architektuře klient/server pod OS Linux. Podle poslední výzkumné zprávy vydané společností International Data Corporation (IDC) prodávají operační systémy aplikace. Jinými slovy, čím více bude aplikací pro tento OS na trhu, tím rychleji se prosadí i v podnikové sfé­ře.

„V současnosti dodáváme již déle než rok databázové jádro InterBase for Linux. Díky dnešnímu oznámení, jež se týká systému VisiBroker for Linux, získávají zákazníci přístup k verzi špičkového brokeru CORBA ORB pro platformu Unix umožňující distribuci a implementaci aplikací na několika platformách“, řekl Dale Fuller, výkonný ředitel a prezident společnosti Inprise Corporation. „Výsledky průzkumu nás natolik přesvědčily, že v současnosti zvažujeme možnost dodávek i dalších nástrojů a technologií pro tento tak prudce se rozvíjející segment trhu.“

Výsledky průzkumu

Podrobnější informace o průzkumu „Borland Linux Developer Survey“ naleznete na adrese www.borland.com/li­nux/survey. Naleznete zde například informaci o tom, že:

  • 72 procent respondentů má nezměrný zájem ve svých dalších projektech používat pod OS Linux vývojové prostředí pro rychlý vývoj aplikací.
  • Více než 40 procent respondentů má zájem provádět vývojové práce na platformě Linux s využitím systému Delphi.
  • 40 procent respondentů má zájem o vývojové nástroje pod OS Linux pro své projekty v jazyce C/C++.
  • Více než 72 procent respondentů v budoucnu plánuje zahájit práce na aplikačních projektech.
  • Více než 90 procent respondentů vyžaduje podporu grafického uživatelského rozhraní.
  • Více než 90 procent respondentů požaduje zajištění databázové konektivity.

„Jako vývojář jsem nadšen tím, že společnost Inprise přinese na segment trhu s OS Linux eleganci, efektivitu a snadnost použití. Tedy atributy, jež jsou dědictvím jejich vývojových nástrojů Borland. Tyto nástroje pro Linux nám, vývojářům, dají možnosti, které chceme a potřebujeme k tomu, abychom rozšířili přijetí platformy Linux jako životaschopného základu pro vývoj aplikací pro Internet. Linux je připraven stát se novou možností a směrem na Internetu. Společnost Inprise nám pomůže, aby se tam dostal rychleji“, řekl Chris Staszak, ředitel pro technologie určené pro komunitu obchodující elektronicky v rámci malých podniků.

„Vývoj pod OS Linux je na cestě k tomu, aby se stal ještě zajímavějším, plným vzrušení – velmi se těšíme na možný přínos vývojových nástrojů Borland pro Linux“, řekl Robert A. DelRossi, prezident společnosti TurboPower Software. „Věříme, že prověřené zkušenosti společnosti Inprise s vývojovými nástroji pro rychlý vývoj aplikací dále rozšíří široké přijetí OS Linux, jako životaschopné alternativy nejen pro servery, ale i pro desktop aplikace. Jakkoli se na to díváte, nástroje od společnosti Borland jsou právě tím, na co vývojáři pod OS Linux tak dlouho čekají.“

O systému VisiBroker for Linux

Systém VisiBroker od společnosti Inprise je cenami ověnčený broker žádostí objektů podle normy CORBA navržený tak, aby zajistil vývoj a šíření distribuovaných podnikových aplikací založených na průmyslových standardech, jež jsou škálovatelné, flexibilní a snadno se spravují. Průmyslové implementace u společnosti Telcordia Technologies, Oracle Corporation, Sun Microsystems, Hitachi, Informix, Novell, Netscape, Silicon Graphics a dalších hrály klíčovou roli na cestě systému VisiBroker k metě stát se nejrozšířenějším a nejlépe přijímaným brokerem objektových služeb (ORB) v počítačovém průmyslu.

CS24_early

O společnosti Inprise Corporation

Inprise Corporation je špičkový dodavatel software a služeb, které zjednoduší složitost vývoje aplikací pro podnikovou třídu, jejich šíření a správu. Dobré jméno společnosti je založeno na mnoha oceněními ověnčené rodině nástrojů pro rychlý vývoj aplikací Borland a na prověřeném škálovatelném middleware. Společnost Inprise integruje tyto nabídky s produkty pro správu aplikací tak, aby zákazníkům poskytla úplné řešení. Zákazníky společnosti Inprise jsou oddělení informačních technologií a nezávislí vývojáři programového vybavení po celém světě. Společnost, která byla založena v roce 1983, má hlavní sídlo ve Scotts Valley v Kalifornii a provozuje svoji činnost po celém světě. Společnost Inprise má více než 900 zaměstnanců po celém světě. Více informací o společnosti Inprise mohou zákazníci získat pomocí služby Inprise Online na adrese http://www.in­prise.com.

www.inprise.cz
Inprise, Malé náměstí 13, 110 00 Praha 1
tel.: 02/ 216 12 826, 216 12 262, fax: 02/ 216 12 811
e-mail: dbacovsky@inprise.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku