Hlavní navigace

Česká spořitelna posílí svůj tým IT specialistů o další dvě desítky špičkových odborníků

15. 4. 2002
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká spořitelna rozšiřuje dále tým specialistů pro oblast informačních technologií (IT) a hledá 20 odborníků pro vytvoření moderní IT architektury. Banka hodlá v letošním roce investovat do rozvoje IT 4,6 miliard korun.

„Česká spořitelna trpěla v době před privatizací nízkými investicemi jak do lidských zdrojů tak do informačních technologií. V současné době je nezbytné tyto dluhy z minula vyrovnat. Nábor odborníků na pozice v IT považuji za jeden ze strategických kroků banky,“ uvedla ředitelka úseku lidských zdrojů, Alena Wollerová.

CS24_early

Česká spořitelna již v uplynulém roce prošla změnami, které se informačních technologií týkaly významným způsobem – ať šlo o vybudování Klientského centra, komplexní obnovu a posílení Kartového centra či o zavedení vnitřního systému SAP a jiné. Investice do rozvoje IT tak dosáhly v loňském roce 4,4 miliardy korun. Aby změny byly efektivní, bylo a je potřeba rozšířit počet IT odborníků, proto již ve druhé polovině minulého roku Česká spořitelna přijala 30 špičkových odborníků v oblasti informačních technologií a jejich počet hodlá i nadále rozšiřovat.

Noví specialisté (projektoví manažeři, vedoucí týmů a architekti) se budou věnovat zejména těmto oblastem: projekt Infrastruktury, Datové sklady a OLAP, Internetové aplikace se zaměřením na CRM (Customer Relationship Management), Řízení a správa dokumentů, Systémové platformy a řízení provozu, Middleware a kartový program.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku